Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Airbnb“ „skvoterė“ pagaliau iškeldinta po 575 dienų

Moteris, kuri sugebėjo 575 dienas gyventi „Airbnb“ nemokėdama nuomos mokesčio, galiausiai buvo iškeldinta po to, kai Los Andželo policijos departamento pareigūnai ją palydėjo iš namo, skelbia laikraštis „The Independent“.
Elizabeth Hirschhorn išsinuomotas namas
Elizabeth Hirschhorn išsinuomotas namas / Vida Press nuotr.
Temos: 2 Nuoma Airbnb

55 metų Elizabeth Hirschhorn penktadienį buvo iškeldinta iš 3,5 mln. dolerių kainuojančio Brentvudo namo, kuriame gyveno nuo 2021 m. rugsėjo. Iš pradžių ji buvo užsirezervavusi šešių mėnesių viešnagę prabangiame svečių name, tačiau pasibaigus terminui jį „užskvotino“, pranešė leidinys „The Daily Mail“.

Kaip apsistojimo priežastis ji nurodė Covid-19 ir neteisėtai įrengtą dušą.

61 metų namo savininkas Sascha Jovanovicius anksčiau bandė teisiškai iškeldinti moterį, tačiau ši pareiškė atsakomąjį ieškinį ir vėliau pareikalavo 100 000 JAV dolerių už tai, kad galėtų išsikraustyti.

Vida Press nuotr./Elizabeth Hirschhorn
Vida Press nuotr./Elizabeth Hirschhorn

Buvusi nuomininkė ir trys jo draugai vyrai buvo pastebėti nešantys dėžes iš turto ir sėdantys į baltą furgoną. Pastebėjęs žmones teritorijoje, S.Jovanovicius iškvietė policiją, kuri prižiūrėjo E.Hirschhorn išvykimą.

„Man labai palengvėjo ir kartu esu šiek tiek priblokštas, – leidiniui sakė nuomotojas. – Tai buvo ilgai laukta, bet dabar ji pagaliau išėjo! Šis savaitgalis bus labai pozityvus.“

Pasak leidinio „People“, S.Jovanovicius nedelsdamas liepė pakeisti spynas, kai tik paaiškėjo, kad E.Hirschhorn visam laikui paliks būstą.

Tačiau E.Hirschhorn advokatė Amanda Seward įspėjo nuomotojo teisininkų komandą, kad jos klientė planuoja grįžti į gyvenamąją vietą. Ji taip pat apkaltino jį priekabiavimu.

„Ponia Hirschhorn su manimi aptarė susirūpinimą dėl nuolatinio persekiojimo ir stebėjimo, taip pat norą suremontuoti dalykus, kuriuos reikia suremontuoti. Atsižvelgdama į pokalbius su ponia Hirschhorn, informuoju, kad neturite teisės keisti spynų ar manyti, kad turtas buvo apleistas“, – sakė advokatė nuomotojui.

Į tai S.Jovanoviciaus advokatas Sebastianas Rucci atsakė: „Mes pakeitėme spynas, kai ponia Hirschhorn išvyko“. „Jos advokatė atsakė, kad mes perlenkėme lazdą, nes ji išvykusi, bet ketino grįžti“, – teigė advokatas laikraščiui „The Daily Mail“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius