Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Airijoje viešintis popiežius pripažino Bažnyčios skausmą ir gėdą dėl lytinio išnaudojimo

Popiežius Pranciškus, šeštadienį pradėjęs dviejų dienų vizitą Airijoje, pareiškė jaučiąs „skausmą ir gėdą“ dėl Katalikų Bažnyčios nesugebėjimo susitvarkyti su jau daug metų ją krečiančiais lytinio išnaudojimo ir prievartos skandalais.
Popiežius Pranciškus
Popiežius Pranciškus / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Bažnyčios valdžios nesugebėjimas... imtis priemonių dėl šių atgrasių nusikaltimų pagrįstai sukėlė pasipiktinimą ir tebėra skausmo ir gėdos šaltinis katalikų bendruomenei. Aš pats jaučiuosi lygiai taip pat“, – pareiškė pontifikas, stovėdamas šalia Airijos premjero Leo Varadkaro.

Popiežius Pranciškus šeštadienį atskrido į Airiją ir tapo pirmuoju per beveik keturis dešimtmečius šią šalį aplankiusiu Katalikų Bažnyčios vadovu.

Pontifiką ir jį lydinčius asmenis atskraidinęs lėktuvas nusileido Dublino tarptautiniame oro uoste po dviejų valandų skrydžio iš Romos.

Oro bendrovės „Alitalia“ lėktuvas nutūpė giedrą dieną 10 val. 26 min. vietos 12 val. 26 min. Lietuvos laiku. Pontifikas iš jo išlipo praėjus maždaug 20 minučių ir buvo sutiktas plojimais.

Ant raudonojo kilimo jį pasitiko premjero pavaduotojas Simonas Coveney ir jo vaikai, įteikę pontifikui baltų ir geltonų rožių puokštę, papildytą airiškais žolynais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius