Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Airijos premjeras Enda Kenny: „Brexit“ gali paskatinti Airijų susivienijimą

Airijos gali susivienyti taip pat, kaip tai padarė Rytų ir Vakarų Vokietijos, užsiminė Airijos premjeras Enda Kenny vietos žiniasklaidai.
Daugybė airių, praradusių darbą užsienyje, sumanė grįžti gyventi į tėvynę.
Airiai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

E.Kenny teigimu, Jungtinės Karalystės sprendimas palikti Europos Sąjungą suteikia galimybę pasinaudoti 1998 metų susitarimo punktu ir prijungti Šiaurės Airiją prie Airijos.

„Diskusijos ir derybos, kurios vyks artimiausiu metu, turėtų įtraukti šią galimybę, kad ir kaip tolima ši tikimybė, bet šis punktas gali būti panaudotas“, – netiesiogiai pagrasino Airijos lyderis.

Didžioji dalis Šiaurės Airijos ir Škotijos gyventojų balsavo už britų pasilikimą ES. „Brexit“ stovykloje daugiausiai šalininkų buvo Anglijoje ir Velse.

„Kai Šiaurės Airija balsavo už pasilikimą, kas galėjo pagalvoti, kad viskas taip susiklostys“, – kalbėjo Airijos premjeras. „Žmonės kalbėjo, kad Jungtinės Karalystės pasitraukimas yra neįmanomas. O tai vyksta“, – pridūrė E.Kenny.

„Jei pamatysime, kad didžioji dalis žmonių nori palikti Jungtinę Karalystę ir jungtis prie Airijos, turėsime tai svarstyti“, – teigė Airijos premjeras, lygindamas galimą susijungimą su Vokietijos susivienijimu Šaltojo karo pabaigoje.

Tuo metu naujasis Jungtinės Karalystės Šiaurės Airijos reikalų sekretorius Jamesas Brokenshire'as pareiškė, kad jokių minčių apie naują balsavimą dėl Airijų susijungimo kol kas negali būti.

Jis pabrėžė, kad konstituciškai nustatytos sienos neturėtų būti svarstomos dėl visiškai kitos nuomonės išklausymo „Brexit“ referendume.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius