-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Al Jazeera“ dėl reportažo apie Holokaustą nušalino nuo pareigų du žurnalistus

Kataro valstybės finansuojama televizija „al Jazeera“ sekmadienį nušalino nuo pareigų du žurnalistus, kurių parengtame vaizdo siužete tvirtinama, kad žydai iškreipia Holokausto mastą.  
„Al Jazeera“ būstinė Dohoje
„Al Jazeera“ būstinė Dohoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Al Jazeera“ arabų naujienų portale „AJ+“ paskelbtame vaizdo siužete buvo tvirtinama, jog „naratyvą“, esą naciai išžudė šešis milijonus žydų, išnaudoja „sionistų judėjimas“.

Per sistemingą žydų persekiojimą Antrojo pasaulinio karo metais naciai išžudė šešis milijonus šios tautybės žmonių.

Vaizdus apie Europos žydų persekiojimą valdant naciams bei nužudytųjų nuotraukas vaizdo klipe palydi klausimas: „Kodėl kalbama tik apie juos?“

Siužete teigiama, kad „kartu su kitų tautybių žmonėmis žydai buvo sistemingai persekiojami, o šios politikos kulminacija tapo vadinamasis galutinis žydų klausimo sprendimas“.

Tačiau įraše pabrėžiama, kad dėl žydų bendruomenės prieigos prie „finansinių išteklių ir žiniasklaidos institucijų“ ji pasiekė, kad dėmesio centre atsidurtų žydų tautos kančios.

„AJ+“ vadovybė skubiai ištrynė šį vaizdo įrašą ir jį lydėjusius komentarus iš visų „AJ+“ puslapių ir socialinių tinklų paskyrų, nes jie kirtosi su tinklo redakciniais standartais“, – rašoma „Al Jazeera Media Network“ išplatintame pareiškime.

„Al Jazeera“ visiškai atsiriboja nuo šio įžeidžiamo turinio ir dar kartą pabrėžia, kad netoleruos tokios medžiagos“, – pridūrė „Al Jazeera Media Network“ skaitmeninio padalinio vadovas Yaseras Bishras.

Jis taip pat paragino organizuoti privalomuosius nešališkumo mokymus.

„Al Jazeera Media Network“ pareiškime pabrėžiama, kad gegužės 18 dieną pirmą kartą pasirodęs vaizdo klipas ir komentarai apie jį socialiniuose tinkluose buvo „skubiai ištrinti“ tinklo vadovybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius