Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Al Qaeda“ skelbia Malyje nužudžiusi įkaitu paimtą Prancūzijos verslininką

„Al Qaeda“ atšakos Šiaurės Afrikoje nariai paskelbė, kad nužudė dar 2011 metais Malyje įkaitu paimtą Prancūzijos verslininką Philippe Verdoną, praneša naujienų agentūra BBC.
Įkaitais paimti Philippe Verdonas (dešinėje) ir Serge Lazarevicius.
Įkaitais paimti Philippe Verdonas (dešinėje) ir Serge Lazarevicius. / AFP/Scanpix nuotr.

Tokia informacija žiniasklaidą pasiekė iš Mauritanijos naujienų agentūros. „Al Qaeda“ jai pranešė, kad kovo 10 dieną, keršijant už Prancūzijos intervenciją į Malį, prancūzas buvo nužudytas.

Prancūzijos kariai į Malį buvo išsiųsti sausio mėnesį, po to kai su „Al Qaeda“ siejami kovotojai pagrasino ketinantys užimti sostinę.

Per pastarąsias keletą savaičių Prancūzijos vadovaujamos pajėgos su sukilėliais kovoja atokiose kalnų vietovėse šiaurinėje Malio dalyje.

AFP/Scanpix nuotr./Philippe Verdonas
AFP/Scanpix nuotr./Philippe Verdonas

Prancūzijos užsienio reikalų ministras ankstų trečiadienio rytą teigė bandantis patikrinti gautą informaciją apie P.Verdono nužudymą.

P.Verdonas ir Serge Lazarevicius 2011 metų lapkritį Malyje lankėsi verslo reikalais, įkaitais jie buvo paimti viešbutyje. Netrukus su „Al Qaeda“ siejami kovotojai išplatino įkaitų nuotraukas.

Afrikoje islamistų grupuotės įkaitais laiko dar 14 prancūzų. Manoma, kad šeši iš jų laikomi Malyje. Keturi prancūzai įkaitais tapo dar 2010 metais, jie buvo pagrobti iš šiaurės Nigeryje veikiančios urano kasyklos.

Prancūzija Malyje yra dislokavusi apie 4 000 karių, kurie prisijungė prie tūkstančių Malio, Čado ir kitų Afrikos karių. Prancūzijos vyriausybė į konfliktą šalyje įsikišo, kuomet islamistų ir separatistų koalicija, pernai užvaldžiusi šiaurinę šalies dalį, pagrasino užimti ir sostinę Bamaką. Po prancūzų karių atvedimo teritorija iš sukilėlių buvo susigrąžinta, dabar kovos tęsiasi dykumose.

Prancūzija planuoja jau kitą mėnesį kariuomenę iš Malio išvesti, situaciją į savo rankas perims Vakarų Afrikos šalys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius