-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Al Shabaab“ džihadistai užpuolė JAV ir Kenijos karinę bazę

Somalio džihadistų grupuotė „al Shabaab“ sekmadienį užpuolė Kenijos Lamu regione esančią karinę bazę, kuria naudojasi amerikiečių ir keniečių pajėgos, pranešė vienas vyriausybės pareigūnas.
„Al Shabaab“
„Al Shabaab“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Įvyko ataka, bet ji buvo atremta“, – naujienų agentūrą AFP informavo Lamu komisaras Irungu Macharia.

Pasak jo, prie Mandos įlankos, netoli turistų mėgstamos vaizdingos Lamu salos įsikūrusi karinė bazė, vadinama „Camp Simba“, buvo užpulta auštant, o „saugumo operacija tebevyksta“. Vis dėlto pareigūnas nenurodė, ar kas nors per ataką nukentėjo.

„Nesame tikri, ar viduje dar yra likusių [užpuolikų]", – teigė I.Macharia.

Kenijos kariuomenės atstovas pulkininkas Paulas Njuguna nurodė, kad 5 val. 30 min. vietos (4 val. 30 min. Lietuvos) laiku „buvo pamėginta pažeisti saugumą Mandos kilimo ir nusileidimo take“.

„Pasikėsinimas (...) buvo sėkmingai atremtas. Kol kas rasti keturių teroristų kūnai. Kilimo ir nusileidimo takas saugus. Dėl nesėkmingo bandymo [pažeisti saugumą] įsiplieskė gaisras, paveikęs kelis degalų bakus, esančius ant tako“, – sakė P.Njuguna.

Jis teigė, kad gaisras jau suvaldytas, o bazėje „tebevyksta standartinės saugumo procedūros“.

JAV kariuomenės Afrikos štabas (AFRICOM) patvirtino, kad karinėje bazėje Kenijoje įvyko ataka.

„JAV kariuomenės Afrikos štabas pripažįsta, kad Mandos įlankos oro bazėje, Kenijoje, įvyko ataka, ir stebi situaciją. Atsakomybę už incidentą prisiėmė „al Shabaab“. Paaiškėjus faktų ir detalių, paskelbsime atnaujinimą“, – sakoma pranešime.

Atsakomybę už ataką prisiėmė grupuotė „al Shabaab“. Savo pranešime ji pareiškė, kad „sėkmingai įsiveržė į itin saugomą karinę bazę ir dabar perėmė dalies bazės kontrolę“.

Grupuotė paskelbė, kad esama tiek keniečių, tiek amerikiečių aukų, bet ši informacija kol kas nepatvirtinta.

Pasak „al Shabaab“, ši ataka buvo dalis grupuotės kampanijos „Quds“ (Jeruzalė) niekada nebus judaizuota“. Toks terminas pirmąkart buvo pavartotas per ataką Nairobio prabangaus viešbučio ir parduotuvių komplekse praėjusį sausį, kai žuvo 21 žmogus.

„Al Shabaab“ džihadistai yra surengę kelias didelio masto atakas Kenijoje, keršydami už tai, kad Nairobis atsiuntė savo karių į Somalį kovoti su šia džihadistų grupuote, taip pat taikydamiesi į užsienio interesus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius