Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ala Džiojeva pasiskelbė Pietų Osetijos prezidente ir pareiškė, kad sudaro Valstybės tarybą

Opozicijos kandidatė į nuo Gruzijos vienašališkai atsiskyrusios Pietų Osetijos prezidentus Ala Džiojeva paskelbė, kad sudaro Valstybės tarybą, į kurios sudėtį įėjo 10 žmonių iš jos štabo.
Opozicijos kandidatė į Pietų Osetijos prezidentus Ala Džiojeva
Opozicijos kandidatė į Pietų Osetijos prezidentus Ala Džiojeva / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip trečiadienio rytą agentūrai „Interfax“ pareiškė pati A.Džiojeva, ji priėmė kreipimąsi į tautą ir separatistinės respublikos valdžios institucijas, kuriame skelbia save išrinkta prezidente.

„Lapkričio 27 dieną įvyko Pietų Osetijos prezidento rinkimų antrasis ratas, kuriame dalyvavo 29 tūkst. 3 rinkėjai. Už mane balsavo 16 tūkst. 466 rinkėjai. Už mano varžovą Anatolijų Bibilovą – 11 tūkst. 286 žmonės. Rinkimus pripažino įvykusiais respublikos CRK ir visi tarptautiniai stebėtojai“, – pabrėžė ji.

A.Džiojeva pažymėjo, kad būdama išrinkta prezidentė, vadovaudamasi respublikos konstitucija ir, atsižvelgdama į susidariusią situaciją, ji pasirašė savo pirmąjį įsaką sudaryti Valstybės tarybą.

„Valstybės tarybos įgaliojimai galios kol bus sudarytos respublikos valdžios vykdomosios institucijos“, – sakė A.Džiojeva.

Ji taip pat pažymėjo, jog kreipiasi į respublikos vadovybę, prašydama priimti jos sprendimą.

„Nepaisydama liaudies valios pareiškimo Pietų Osetijos vadovybė savo nekonstituciniais veiksmais paskelbdama rinkimus negaliojančiais atsidūrė už įstatymo. Ir tai buvo vienintelis mano teisingas sprendimas“, – pabrėžė A.Džiojeva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius