TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Alabamoje per šaudymą gimtadienio vakarėlyje žuvo 4 žmonės, 28 sužeisti

Alabamos teisėsaugos pareigūnai sekmadienį prašė žmonių suteikti informacijos apie šaudymo incidentą, per kurį vienos paauglės gimtadienio vakarėlyje žuvo keturi žmonės ir dar 28 buvo sužeisti.
Šaudynės Alabamoje
Šaudynės Alabamoje / „AFP“/„Scanpix“

Tarp nužudytųjų buvo ir vidurinės mokyklos abiturientas, kuris po kelių savaičių turėjo baigti mokyklą ir planavo žaisti futbolą koledže. Šeštadienio vakarą jis šventė savo sesers Alexis 16-ąjį gimtadienį, bet per vakarėlį Deidvilio centre esančioje šokių studijoje nuaidėjo šūviai.

Sekmadienį buvo surengtos dvi spaudos konferencijos, tačiau Alabamos teisėsaugos agentūros seržantas Jeremy Burkettas neatsakinėjo į klausimus. Jis nesakė, ar įtariamasis sulaikytas ir ar tyrėjai žino apie kokius nors motyvus. Seržantas nenurodė ir nužudytųjų pavardžių.

„Turime gauti informacijos iš bendruomenės“, – sekmadienį vakare surengtoje spaudos konferencijoje sakė jis.

Philas Dowdellas, Deidvilio vidurinės mokyklos abiturientas, įstojęs į Džeksonvilio valstybinį universitetą, prieš įvykstant tragedijai šventė sesers gimtadienį, laikraščiui „Montgomery Advertiser“ sakė jo močiutė Annette Allen.

„Jis buvo labai, labai kuklus vaikas. Niekada su niekuo nesipyko. Visada šypsojosi“, – laikraščiui pasakojo ji ir pridūrė, kad taip pat buvo sužeista Ph.Dowdello motina.

„Visi sielvartauja“, – sakė A.Allen apie nedidelę bendruomenę.

J.Burketto teigimu, incidentas įvyko šeštadienį apie 22 val. 30 min. vietos (sekmadienį 6 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

„Per šį incidentą tragiškai žuvo keturi žmonės“, – sakė jis.

Šis tragiškas įvykis sukrėtė 3 200 gyventojų turinčio miestelio, esančio maždaug už 92 km į šiaurės rytus nuo valstijos sostinės Montgomerio, bendruomenę.

Jungtinėse Valstijose, kuriose gyvena apie 330 mln. žmonių, yra apie 400 mln. ginklų, o mirtinos masinės šaudynės yra dažnas reiškinys.

Pastangos sugriežtinti ginklų kontrolę jau daugelį metų susiduria su respublikonų, ištikimų konstitucinės teisės nešiotis ginklą gynėjų, pasipriešinimu. Politinis paralyžius tęsiasi nepaisant visuotinio pasipiktinimo pasikartojančiomis šaudynėmis.

Savaitgalį policija taip pat patvirtino, kad tą pačią dieną per šaudynes žmonių pilname parke Luisvilyje, Kentukio valstijoje, tame pačiame mieste, kur pirmadienį banko darbuotojas savo darbo vietoje nužudė penkis žmones, žuvo du žmonės ir dar keturi buvo sužeisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius