Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alkoholis ir tabakas į Didžiąją Britaniją pritraukė būrius gigantiškų kandžių

Didžiojoje Britanijoje prasidėjo gigantiškų vanaginių kandžių, kurių liežuviai – ilgesni už kūną, invazija. Didžiuosius vabzdžius vilioja neįprasti dalykai: alkoholis ir tabakas.
Gigantiškoji vanaginė kandis.
Gigantiškoji vanaginė kandis. / Flickr.com

Vanaginės kandys į Didžiąją Britaniją migruoja vasaros pabaigoje – rudens pradžioje. Dvylikos centimetrų ilgio sparnais išsiskiriantys vabzdžiai minta tabako žiedų nektaru, kurį pasiekia nepaprastai ilgu, 7 centimetrų, straubliuku.

Vanaginių kandžių būriai gali netikėtai atsirasti ten, kur skanaujamas alus, vynas ar stipresni saldūs alkoholiniai gėrimai.

Šie skraiduoliai atkeliauja į žmonių apgyventas vietas ne tik paskanauti tabako. Juos it medus traukia alkoholio kvapas. Tad, specialistų teigimu, vanaginių kandžių būriai gali netikėtai atsirasti ten, kur skanaujamas alus, vynas ar stipresni saldūs alkoholiniai gėrimai.

Ekspertai įsitikinę, kad dėl šiemet pagausėjusios kandžių migracijos į Didžiąją Britaniją kalta klimato kaita. Norintiems prisivilioti gigantiškųjų egzotiškų vabzdžių į savo sodą ir pamatyti, kaip jie atrodo iš arti, specialistai pataria patepti medžių kamienus alkoholiu arba pakabinti vyne išmirkytų virvelių.

Vakarėjant pasimėgauti tokiais skanėstais gali užklysti ne tik vanaginės kandys, bet ir šiuo metu į Didžiąją Britaniją iš pietų Europos atskridusios kitos retos rūšys.

Vabzdžių stebėtojai kai kurias kandis ir naktines plaštakes pažymėjo spalvotais žymekliais, tad pastebėjus nuspalvintą vabzdį prašoma jo nesužeisti, mat tokie skraiduoliai – stebimi ir suteikia informacijos apie nepažįstamas rūšis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius