Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alžyro gyventojai sostinėje protestuoja prieš naujai išrinktą prezidentą

Alžyro sostinėje penktadienį minios žmonių susirinko protestuoti prieš nuverstajam lyderiui Abdelazizui Bouteflikai lojalaus buvusio premjero išrinkimą naujuoju prezidentu per rinkimus, kuriuos daugelis rinkėjų boikotavo.
Alžyro gyventojai protestuoja prieš naujai išrinktą prezidentą
Alžyro gyventojai protestuoja prieš naujai išrinktą prezidentą / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Balsavimas yra suklastotas. Jūsų rinkimai mums nerūpi ir jūsų prezidentas mūsų nevaldys“, – skandavo į sostinės centrą suplūdę protestuotojai.

Paskelbus Abdelmajido Tebboune'o pergalę ketvirtadienio rinkimuose, protestuotojai pažadėjo tęsti savo kampaniją, kol bus visiškai nuverstas dabartinis polinis isteblišmentas.

„Tebboune'as yra blogesnis už Boutefliką. Jis garsėja kaip vienas iš vagių, – sakė 31 metų valstybės tarnautoja Meriem. – Mes nebalsavome ir mes nesitrauksime.

74 metų A. Tebboune'as rinkimuose gavo 58,15 proc. balsų ir aplenkė keturis savo varžovus, tad antrasis balsavimo ratas nebus rengiamas, nurodė komisijos pirmininkas Mohamedas Charfi.

A.Tebboune'as, kaip ir jo varžovai rinkimuose, užėmė aukštus postus, kai prezidento poste dirbo 82 metų A. Bouteflika.

Šiuos labai nepopuliarius rinkimus kariuomenė laikė būdu atkurti stabilumą šalyje po 10 mėnesių trukusių gatvių protestų.

Visi penki rinkimuose dalyvavę kandidatai daugelio protestuotojų yra laikomi A.Bouteflikos „režimo vaikais“. Tarp jų taip pat buvo ekspremjeras Ali Benflisas bei buvęs ministras Azzedine'as Mihoubi.

„Scanpix“/AP nuotr./Abdelmajidas Tebboune'as
„Scanpix“/AP nuotr./Abdelmajidas Tebboune'as

Daugelis alžyriečių priešinasi kariuomenės remiamam režimui, laikomam nekompetentingu, korumpuotu ir nesugebančiu valdyti šlubuojančios ekonomikos.

A.Tebboune'as yra dirbęs A.Boutefklikos vyriausybėje komunikacijų, o vėliau būsto ministru, taip pat buvo jo trumpam paskirtas premjeru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius