Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ambasadorius: Rusija branduolinius ginklus Baltarusijoje dislokuos prie vakarinės sienos

Rusijos taktiniai branduoliniai ginklai Baltarusijoje bus dislokuoti prie šios šalies sienų su NATO priklausančiomis kaimynėmis, sekmadienį sakė rusų ambasadorius Baltarusijoje Borisas Gryzlovas.
Borisas Gryzlovas
Borisas Gryzlovas / „Scanpix“/AP nuotr.

Tarp Rusijos ir Vakarų tvyrant įtampai dėl Maskvos karo Ukrainoje, rusų prezidentas Vladimiras Putinas neseniai paskelbė planus savo sąjungininkės Baltarusijos teritorijoje dislokuoti taktinių branduolinių ginklų. Tai buvo dar vienas Rusijos lyderio bandymas branduoliniais grasinimais priversti Vakarus neberemti Ukrainos.

V.Putinas tvirtino, kad saugyklos taktiniams branduoliniams ginklams Baltarusijoje bus baigtos statyti iki liepos 1-osios. Pasak jo, Rusija taip pat padėjo modernizuoti baltarusių karo lėktuvus, kad šie galėtų gabenti branduolinius ginklus.

Vėlai sekmadienį Baltarusijos valstybinė televizija transliavo B.Gryzlovo komentarą, kad rusų branduoliniai ginklai bus „perkelti prie mūsų sąjunginės valstybės vakarinės sienos“.

1999 metų „sąjunginės valstybės“ sutartyje numatoma glaudesnė Minsko ir Maskvos integracija.

Tikslių dislokavimo vietų ambasadorius nenurodė. „Tai išplės mūsų gynybinius pajėgumus ir bus padaryta nepaisant triukšmo Europoje ir Jungtinėse Valstijose“, – sakė B.Gryzlovas, turėdamas galvoje Vakarų kritiką dėl V.Putino sprendimo.

Baltarusija turi 1 250 km ilgio sieną su NATO narėmis Latvija, Lietuva ir Lenkija.

Autoritarinis Baltarusijos lyderis Aliaksandras Lukašenka penktadienį pareiškė, kad yra pasirengęs savo šalies teritorijoje priimti ir Rusijos strateginių branduolinių ginklų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius