„Amnesty International“ atsiprašė dėl ataskaitos apie Ukrainą, tačiau savo žodžių neišsižadėjo

Sekmadienį organizacija „Amnesty International“ atsiprašė už „nerimą ir pyktį“, kurį sukėlė ataskaita, kaltinanti Ukrainą dėl tariamo pavojaus civiliams gyventojams. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis šią ataskaitą sukritikavo, o „Amnesty International“ Kyjivo biuro vadovė atsistatydino.
„Amnesty International“
„Amnesty International“ / „Zuma Press“/„Scanpix“ nuotr.

Ketvirtadienį teisių gynimo grupė paskelbė ataskaitą, kurioje teigiama, kad Ukrainos karių buvimas gyvenamuosiuose rajonuose padidino pavojų civiliams Rusijos invazijos metu.

„Amnesty International“ paskelbė labai apgailestaujanti dėl nerimo ir pykčio, kurį sukėlė pranešimas spaudai apie Ukrainos kariuomenės kovos taktiką.

„Amnesty International“ prioritetas šiame ir bet kokiame kitame konflikte yra užtikrinti civilių gyventojų apsaugą. Iš tiesų tai buvo vienintelis mūsų tikslas skelbiant šį naujausią tyrimą. Nors visiškai palaikome savo išvadas, apgailestaujame dėl sukelto skausmo“, – teigiama pranešime.

V.Zelenskis pasmerkė organizacijos ataskaitą ir teigė, kad tai yra bandymas suversti kaltę aukoms, o ne agresorei Rusijai. Pasak prezidento, žmogaus teisių gynimo organizacija bando „amnestuoti teroristinę valstybę ir perkelti atsakomybę nuo agresoriaus aukai“.

Dėl minėtos ataskaitos pasitraukė „Amnesty International“ biuro Ukrainoje vadovė.

„Tai nereiškia, kad „Amnesty International“ laiko Ukrainos pajėgas atsakingomis už Rusijos pajėgų įvykdytus pažeidimus ar kad Ukrainos kariuomenė nesiima tinkamų atsargumo priemonių kitose šalies vietose“, – dėstoma organizacijos pranešime.

„Turime labai aiškiai pasakyti: niekas, ką užfiksavome darant Ukrainos pajėgas, jokiu būdu nepateisina Rusijos pažeidimų“, – teigia kritikos susilaukusi organizacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius