-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 15

Analitikai paaiškina rinkimus Turkijoje: kokie R.T.Erdogano šansai laimėti ir kas svarbiausia Lietuvai

„Rinkimai Turkijoje yra pamoka mums, kad reikia paisyti savo valstybės interesų“, – sako politologas Šarūnas Liekis. Taip jis kalbėjo paaiškėjus, kad itin svarbiuose rinkimuose Turkijoje prireiks antrojo rinkimų turo, kuriame opozicijos lyderis Kemalis Kilicdaroglu susirungs su ilgamečiu Turkijos lyderiu Recepu Tayyipu Erdoganu. Analitikai 15min paaiškino, kas lems antrojo turo rezultatus ir kaip keisis NATO narės Turkijos požiūris į Rusiją.

Nuo 2003-iųjų valdančiam ir daugiau nei tuziną nacionalinių balsavimų laimėjusiam R.T.Erdoganui pritrūko labai nedaug iki 50 proc. balsų slenksčio, reikalingo pergalei.

Valstybinės naujienų agentūros „Anadolu“ duomenimis, R.T.Erdoganas surinko 49,3 proc. balsų. Opozicijos lyderis K.Kilicdaroglu atsiliko su 45 proc. balsų.

Pirmasis Turkijos prezidento rinkimų papildomas turas per visą šios daugiausia musulmoniškos, bet oficialiai pasaulietinės valstybės 100 metų istoriją įvyks gegužės 28-ąją. Tačiau jau dabar aišku, kad nepaisant kritikos R.T.Erdoganas turi visas galimybes išlikti poste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius