Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
04 13

Analitikas – apie Rusijos ir Kinijos slaptus propagandos žaidimus ir tikslus: jie neturi ką prarasti

Rusija ir Kinija pradėjo bendradarbiauti vykdydamos informacines operacijas, susijusias su abiejų autoritarinių šalių bendromis antivakarietiškomis nuotaikomis. Kai kurie Kremliaus argumentai jau pasiekė Jungtinių Valstijų deputatų lūpas, ypač dėl karinės paramos Ukrainai, leidiniui „Postimees“ sako analitinio centro „German Marshall Fund“ vyresnysis tyrėjas Bretas Schaferis.
Xi Jinpingas ir Vladimiras Putinas
Xi Jinpingas ir Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Interviu leidiniui B.Schaferis kalbėjo apie Rusijos ir Kinijos vykdomas propagandos operacijas, kaip JAV Kongrese sklandančios idėjos susijusios su Kremliumi bei kokių propagandos atvejų galima tikėtis iš Kremliaus ir Pekino.

Praėjusią savaitę Atstovų Rūmų Žvalgybos komiteto pirmininkas Mike'as Turneris paskelbė, kad Rusijos propaganda išplito Kongrese, o kai kurie respublikonai Kongreso salėje kartoja Rusijos dezinformaciją, ypač apie Ukrainą. Kiek iš tiesų padėtis yra rimta?

– Iš pradžių norėčiau pasakyti, kad visada sunku tiksliai pasakyti, ar tai yra Rusijos propaganda, ar rusai kartoja izoliacionistinius Jungtinių Valstijų pranešimus. Tam tikra prasme tai yra vienas iš kito pasiskolintų teiginių atvejis.

Jei analizuotume kai kuriuos Kongreso narių komentarus apie Ukrainą, pastebėtume, kad jie gana stipriai remia Ukrainą. Net tarp Respublikonų partijos narių.

Tačiau problema ta, kad garsiausi balsai, sulaukę didžiausio atgarsio, buvo itin izoliacionistiškai nusiteikusių kraštutinių dešiniųjų (respublikonų) partijos narių, kurie gana vienodai pasisakė prieš paramą Ukrainai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius