Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
02 29

Analitikas įvardijo, ko dabar trūksta Ukrainai: „Tai galėtų turėti įtakos karo baigčiai“

Kariniu požiūriu Ukrainai nereikia Vakarų šalių sausumos pajėgų pagalbos, nes jos pačios kariuomenė gali išlaikyti frontą. Veikiau lemiamą poveikį turėtų oro pajėgų perkėlimas į Ukrainą, estų leidiniui „Postimees“ sako karo ekspertas Leo Kunnas.
Ukrainos karys
Ukrainos karys / „SIPA“/„Scanpix“

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pirmadienį pareiškė, kad ateityje neatmetama galimybė siųsti Vakarų karius į Ukrainą.

Šis klausimas buvo aptartas Paryžiuje vykusiame Europos lyderių susitikime, Rusijos invazijai tęsiantis jau trečius metus.

Tačiau Estijos karo ekspertas Leo Kunnas sako, kad Ukrainai reikia kitokios paramos. Jis įvardijo, ko šiuo metu labiausiai reikia Kyjivui – tai gavęs ukrainiečiai galėtų ir užbaigti karą.

Prancūzijos prezidentas pareiškė, kad negalima atmesti Vakarų sausumos pajėgų dislokavimo Ukrainoje galimybės. Ar tikrai gali susidaryti tokia situacija?

– Prancūzija yra svarbi sąjungininkė, bet jei analizuotume, ar ji turi politinės valios, karinės galios ir diplomatinės įtakos tarp mūsų sąjungininkų, kad galėtų praktiškai įgyvendinti kažką panašaus, drįsčiau teigti, kad ne. Tačiau šis teiginys turi ir privalumų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius