-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Angela Merkel ir popiežius Pranciškus per susitikimą Vatikane aptarė karą Ukrainoje

Vokietijos kanclerė Angela Merkel šeštadienį lankydamasi Vatikane susitiko su popiežiumi Pranciškumi ir aptarė pastangas užbaigti kruviną konfliktą Ukrainoje.
Popiežius Pranciškus ir Angela Merkel
Popiežius Pranciškus ir Angela Merkel / AFP/„Scanpix“ nuotr.

A.Merkel, kuri suvaidino svarbų vaidmenį derantis dėl naujausio ugnies nutraukimo, ir popiežius Pranciškus per privačią audienciją akcentavo savo „įsipareigojimą siekti konflikto Ukrainoje taikaus sprendinio“, sakoma Vatikano pareiškime.

Pranciškus ir A.Merkel taip pat aptarė skurdo, moterų teisių, sveikatos ir aplinkos klausimus, kurie bus ir Didžiojo septyneto (G-7) susitikimo, įvyksiančio Vokietijoje birželio mėnesį, darbotvarkėje, nurodoma pareiškime.

A.Merkel, kuri yra protestantų pastoriaus duktė, neseniai kalbėjo apie tai, kad jos krikščioniškas tikėjimas užima „svarbią“ vietą jos gyvenime.

Vokietijos kanclerė į Romą atvyko penktadienį, su 15 narių delegacija, ir netikėtai apsilankė Siksto koplyčioje bei Vatikano muziejuje, sakė šaltinis Vatikane.

Tai buvo jau trečias A.Merkel ir Argentinoje gimusio popiežiaus susitikimas – jie taip pat buvo dukart susitikę 2013 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius