-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Angela Merkel neoficialiai pakvietė Japoniją jungtis prie NATO

Japonijos žiniasklaida skelbia, kad Vokietijos kanclerė Angela Merkel oficialių pietų su Japonijos premjeru Shinzo Abe metu pakvietė šią šalį prisijungti prie NATO. Skelbiama, kad tokias užuominas Vokietijos kanclerė pateikė dar praėjusių metų kovo mėnesį, teigdama, kad galėtų įtikinti Didžiosios Britanijos ministrą pirmininką Davidą Cameroną ir Prancūzijos lyderį Francois Hollande'ą.
Shinzo Abe ir Angela Merkel
Shinzo Abe ir Angela Merkel / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 NATO Japonija

Tiesa, Japonijos premjeras susilaikė nuo konkretaus atsakymo, pabrėždamas, kad jo šaliai šiuo metu itin svarbios derybos su Rusija dėl šiaurinių teritorijų.

Sh.Abe gegužės 6-ąją susitiks su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu Sočyje. Tokijas tikisi, kad šis susitikimas išjudins ginčijamų teritorijų klausimo sprendimą.

Manoma, kad šią temą Japonija eskaluos ir artimiausiame septynių galingiausių pasaulio valstybių (G-7) susitikime Tokijuje.

Japonija ir tuometinės Sovietų Sąjunga 1956 metais pasirašė susitarimą, kuris garantavo japonams ginčijamų teritorijų grąžinimą, kai bus pasirašyta oficiali taikos sutartis. Praėjus 70-čiai metų, tokia taikos sutartis vis dar nėra pasirašyta, o Rusija gviešiasi Japonijai priklausiusias salas pasilikti sau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius