Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ant mirties slenksčio buvęs A.Karpovas išrašytas iš ligoninės

Buvęs pasaulio šachmatų čempionas, o dabar Rusijos Valstybės dūmos deputatas Anatolijus Karpovas išrašytas iš ligoninės, praneša „Sport-Express“, remdamasis Rusijos šachmatų federacijos stebėtojų tarybos nariu Albertu Stepanianu.
Anatolijus Karpovas
Anatolijus Karpovas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

71 metų A.Karpovas Maskvoje patyrė galvos traumą, kai nukrito ant grindinio. Sunkios būklės jis buvo nuvežtas į ligoninę.

"Anatolijus Jevgenjevičius buvo išleistas iš ligoninės namo. Jis laimingas. Nuotaika puiki! Jis bus gydomas ambulatoriškai", - sakė A.Stepanianas.

A.Karpovo duktė Sofija po įvykio teigė, kad jos tėvas patyrė buitinę traumą. Buvęs pasaulio šachmatų čempionas buvo gydomas Sklifosovskio instituto neuroreanimacijos skyriuje, pranešta, kad jam buvo sukelta dirbtinė koma dėl galvos pažeidimų.

Politikas aptiktas be sąmonės spalio 29 d. prie Valstybės Dūmos. Teigiama, jog jis patyrė sunkią galvos smegenų traumą, jam lūžo klubas. Taip pat, nepatvirtintais duomenimis, jis buvo smarkiai apsvaigęs nuo alkoholio.

1975 m. A.Karpovas tapo pasaulio šachmatų čempionu, kai amerikietis Robertas Fisheris atsisakė ginti savo titulą. 1978 ir 1981 m. A.Karpovas du kartus apgynė titulą prieš kitą garsų Rusijos šachmatininką Viktorą Korčnojų, kuris 1976 m. pabėgo iš Sovietų Sąjungos, negrįžęs iš Turnyro Amsterdame. Ši konfrontacija dėl politinių priežasčių tapo žinoma toli už šachmatų pasaulio ribų.

Vėliau A.Karpovas apgynė titulą kovoje prieš naują Sovietų Sąjungos šachmatų žvaigždę Garį Kasparovą, bet 1985 m. jam pralaimėjo. Šie mačai tapo garsiausia serija šachmatų istorijoje.

Titulą perėmęs G.Kasparovas yra žinomas dėl aštrios sovietų, o vėliau – Rusijos valdžios kritikos. Jis gyvena tremtyje ir yra žinomas kaip opozicijos iniciatyvų rėmėjas ir organizatorius.

A.Karpovas tris kartus buvo išrinktas į Valstybės Dūmą kaip „Vieningosios Rusijos“ deputatas ir yra įtrauktas į JAV, Jungtinės Karalystės ir ES sankcijų sąrašus po Rusijos invazijos į Ukrainą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius