-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antanas Guoga metė milijoninį iššūkį Nigelui Farage'ui

Jungtinės Karalystės nepriklausomybės partijos (UKIP) lyderis Nigelas Farage'as sulaukė originalaus kvietimo iš europarlamentaro Antano Guogos. Lietuvis britų nacionalistui pasiūlė iš milijono eurų lažintis dėl ketvirtadienio referendumo baigties, skelbia „Politico“.
Antanas Guoga
Antanas Guoga / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Savo laiške N.Farage'ui lietuvis europarlamentaras teigė paaukosiantis 1 mln. eurų brito pasirinktai labdaros organizacijai, jei stovykla „Leave“ triumfuos ir rinkėjai nuspręs pasitraukti iš Europos Sąjungos (ES).

Tiesa, jei Jungtinė Karalystė balsuos už pasilikimą, 1 mln. eurų labdarai turės skirti jau N.Farage'as, o kur keliaus parama, spręs A.Guoga.

Aišku, N.Farage'as dar turi sutikti – arba ne – su pasiūlymu, tačiau A.Guoga, išgarsėjęs pergalėmis prie pokerio stalo, pasinaudojo paties UKIP lyderio rinkiminiu triuku. N.Farage'as neseniai pastatė 1 tūkst. svarų sterlingų už „Brexit“.

„Aš taip tikiu, jog Didžiosios Britanijos žmonės pasielgs teisingai ir nubalsuos už pasilikimą ES, kad siūlau lažintis iš milijono eurų!“ – tokiais žodžiais laiške statomą sumą tūkstančiu kartų padidino A.Guoga.

VIDEO: Ką svarbu žinoti apie Jungtinėje Karalystėje vykstantį referendumą dėl narystės ES?

Kaip rodo visuomenės nuomonės apklausos, stovykla „Remain“ pastarosiomis dienomis staigiai ištirpdė JK pasitraukimo iš ES šalininkų susikrautą persvarą. Be to, vis dar daug britų neapsisprendę, o istorija rodo, kad tokie rinkėjai paprastai renkasi status quo.

AFP/„Scanpix“ nuotr./UKIP lyderis Nigelas Farage'as
AFP/„Scanpix“ nuotr./UKIP lyderis Nigelas Farage'as

„Aš karštai remiu ES reformas. Nepalikite Europos Vokietijai ir Prancūzijai – visame pasaulyje kentėtų rinkos, tyrėjai, novatoriai, verslininkai ir kūrėjai.

Aš taip pat nenorėčiau, kad Putinas pakeltų tostą už „Brexit“. Manau, kad daugiausia iš Didžiosios Britanijos išstojimo iš ES išloštų Rusija, ir nesijaučiu saugiai stebėdamas tai, kas vyksta Europoje“, – laiške N.Farage'ui rašo A.Guoga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius