Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie 400 migrantų iš Maroko prasiveržė į Ispanijos Seutos anklavą

Maždaug 400 migrantų iš Užsachario Afrikos ketvirtadienį pasiekė Ispaniją, prasiveržę pro dvigubą užkardą tarp Maroko ir Ispanijos anklavo Seutos, pranešė policija.
Migrantai Maroke
Migrantai Maroke / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Verždamiesi pro užkardą migrantai panaudojo prieš policininkus negesintas kalkes.

Tai didžiausias pro šią užkardą prasiveržusių migrantų skaičius nuo 2017 metų vasario, kai per keturias dienas į Seutą pateko daugiau nei 850 migrantų.

Ispanija pagal Viduržemio jūra laivais atvykstančių migrantų skaičių jau aplenkė anksčiau pirmoje vietoje buvusią Italiją. Nuo šių metų pradžios per Viduržemio jūrą Ispaniją pasiekė 19 586 migrantai, rodo Tarptautinės migracijos organizacijos (TMO) duomenys.

Sukarintos policijos – Civilinės gvardijos – atstovas spaudai Seutoje naujienų agentūrai AFP sakė, kad ketvirtadienį paryčiais migrantai sugebėjo perlipti per dvigubą tvorą, apraizgytą spygliuota viela.

Anot jo, migrantai išdygo tarsi iš niekur ir puolė lipti per tvorą, o kai kurie panaudojo prieš policininkus vamzdeliuose ir buteliuose supiltas negesintas kalkes.

Per incidentą buvo sužeisti daugiau nei tuzinas policijos pareigūnų, o keturiems iš jų teko vykti į ligoninę dėl nudegimų.

Raudojo Kryžiaus atstovė Isabel Brasero sakė, kad organizacija suteikė pagalbą 30 nukentėjusių migrantų. Nė vienas iš jų rimtų sužalojimų nepatyrė. Vienuolika nukentėjusiųjų buvo nuvežti į ligoninę įtariant lūžius ar žaizdoms susiūti.

Pasak I. Brasero, perlipę užkardą žmonės puolė bėgti prie centro, kuriame apgyvendinami į Ispanijos teritoriją patenkantys migrantai.

Seuta ir Melilja – dar viena Ispanijos valda Maroko šiaurės rytuose – yra vienintelės su Afrikos šalimis besiribojančios Europos Sąjungos teritorijos, todėl migrantai taip stengiasi į jas patekti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius