Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie „Brexit“ pasisakė ir Vladimiras Putinas: britų valdžia per daug pasitikėjo savimi

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį sakė, kad britų vyriausybė „pernelyg pasitikėjo“ savimi per referendumą ES klausimu, ir neigė užėmęs poziciją dėl „Brexit“.
Vladimiras Putinas Graikijoje
Vladimiras Putinas / „Scanpix“ nuotr.

Referendumo organizavimas buvo „nieko daugiau, tik per didelis pasitikėjimas ir paviršutiniškas požiūris iš britų vadovybės pusės darant lemtingus sprendimus savai šaliai ir Europai kaip visumai“, sakė V.Putinas, kurio komentarus transliavo Rusijos valstybinė televizija.

„Tai turės pasekmių Jungtinei Karalystei, visai Europai ir, žinoma, mums“, – pridūrė jis.

Daugelis stebėtojų yra sakę, kad „Brexit“ būtų parankus V.Putinui, nes jis buvo kaltinamas pleišto tarp ES narių varymu.

Tačiau penktadienį Rusijos lyderis sakė, kad jo šalis niekada „nesikišo, niekada nereiškė savo nuomonės šiuo klausimu“. Jis atmetė bandymus susieti Maskvą su JK balsavimu dėl pasitraukimo iš ES.

„Žinoma, mes atidžiai stebėjome, kas vyksta, bet niekaip neveikėme šio proceso ir net nemėginome to daryti“, – sakė V.Putinas.

VIDEO: 15min vaizdo konferencijoje – „Brexit“ referendumo rezultatų aptarimas

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas taip pat pabrėžė, kad nėra jokių požymių, jog Maskva būtų patenkinta to balsavimo rezultatais.

„Brexit“ tema yra Didžiosios Britanijos vidaus klausimas ir Britanijos santykių su ES klausimas, – pabrėžė jis. – ES yra labai svarbi Rusijos prekybos, ekonomikos ir investicijų partnerė, todėl, žinoma, Maskva suinteresuota, kad ES išliktų stipri ekonominė galybė – klestinti, stabili ir nuspėjama.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius