Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apklausa: dauguma D.Trumpo rinkėjų nepyktų, jei jis nušautų žmogų Manhatano 5-ojoje aveniu

Vizija kraupi: vyras eina 5-ąja Manhatano aveniu Niujorke – gatve, kur visada pilna miestiečių ir turistų – ir paleidžia ugnį į niekuo dėtą praeivį. Tačiau viena iškalbinga apklausa ką tik parodė, kad nemaža dalis JAV rinkėjų tokį poelgį pateisintų, jei šaulys būtų šalies prezidentas Donaldas Trumpas, rašo „Newsweek“.
Kandidatas į JAV prezidento postą Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Apklausą atliko sociologinė bendrovė „Public Policy Polling“, nusprendusi patikrinti skandalingą D.Trumpo pareiškimą per pernykštę rinkimų kampaniją – 2016-ųjų sausį, kai dar nebuvo aišku, ar jis taps Respublikonų partijos kandidatu į prezidentus.

Milijardierius tada per kampanijos renginį Ajovos valstijoje iškėlė ranką į viršų tarsi pistoletą ir pareiškė, kad jis galėtų nušauti ką nors 5-ojoje aveniu, o jo gerbėjai vis tiek jį mylėtų.

„Mano žmonės tokie protingi. Žinote, ką dar apie mano žmones sako apklausos? Kad jie – patys ištikimiausi. Ar matėte tai? Aš galėčiau atsistoti vidury 5-osios aveniu ir ką nors nušauti – neprarasčiau jokių rinkėjų, OK? Tai nuostabu“, – aiškino D.Trumpas.

VIDEO: D.Trumpo pasisakymas Ajovos valstijoje 2016 metų sausį

„Public Policy Polling“ nusprendė patikrinti tokį teiginį. Paaiškėjo, kad D.Trumpas teisus, o tai daug ką pasako apie JAV ir konkrečiai šio Amerikos prezidento rinkėjus.

Visoje Amerikoje D.Trumpo veiklą teigiamai vertina vos 38 proc. žmonių

45 proc. D.Trumpo rinkėjų teigė, kad pritartų, jei prezidentas nušautų ką nors Manhatano 5-ojoje aveniu. Tik 29 proc. tokį nusikaltimą pasmerktų, o dar 26 proc. teigė nežinantys, kaip vertintų tokį poelgį.

Toks pat klausimas buvo užduotas ir demokratės Hillary Clinton, pernai lapkritį pralaimėjusios D.Trumpui, rinkėjams. 90 proc. atsakė, kad pasmerktų JAV prezidentą, jei jis nušautų žmogų 5-ojoje aveniu.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Manhatano 5-ojoje aveniu neretai vyksta D.Trumpo priešininkų demonstracijos
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Manhatano 5-ojoje aveniu neretai vyksta D.Trumpo priešininkų demonstracijos

Platesnėje visų respublikonų kategorijoje rezultatai irgi palankūs D.Trumpui. Jo paleistus šūvius Manhatane pateisintų 42 proc. respublikonų rinkėjų, o 34 proc. jiems nepritartų.

Atrodo, sociologų pateikiamais duomenimis, kad fanatiškų D.Trumpo gerbėjų parama prezidentui nemažėja net jam neišbrendant iš skandalų.

Tiesa, visoje Amerikoje D.Trumpo veiklą teigiamai vertina vos 38 proc. žmonių – žemesnio reitingo po pusmečio Baltuosiuose rūmuose bet kuris buvęs JAV prezidentas neturėjo jau 70 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius