Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Apklausa: ukrainiečių komikas V.Zelenskis pirmauja prezidentinėse lenktynėse

Dauguma ukrainiečių per artėjančius prezidento rinkimus žada balsuoti už komiką Volodymyrą Zelenskį, nedideliu atotrūkiu lenkiantį partijos „Batkyvščyna“ („Tėvynė“) lyderę Juliją Tymošenko, o dabartinis valstybės vadovas Petro Porošenka yra trečioje vietoje, rodo ketvirtadienį paskelbti apklausos rezultatai.
Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis pirmauja prezidentinėse lenktynėse / „Scanpix“ nuotr.

Sociologinių tyrimų grupės „Reiting“ duomenimis, V.Zelenskį remia 19 proc. balsuoti ketinančių piliečių. J.Tymošenko palaiko 18,2 proc. respondentų, o balsą už P.Porošenką yra pasirengę atiduoti 15,1 proc. apklaustųjų.

Politinės jėgos „Opozicijos platforma – Už gyvenimą“ kandidatas Jurijus Boika gali tikėtis surinkti 10 proc. balsų, judėjimo „Pilietinė pozicija“ lyderis Anatolijus Hrycenka – 8,5 proc. balsų, o Radikaliosios partijos vadovas Olehas Liaška – 7 procentų rinkėjų palaikymo.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Petro Porošenka ir Julija Tymošenko
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Petro Porošenka ir Julija Tymošenko

Už politinės jėgos „Mūsiškiai“ pirmininką Jevheną Murajevą pasiruošę balsuoti 3,6 proc. respondentų, už partijos „Ukrop“ kandidatą Oleksandrą Ševčenką – 2,9 proc., už Lvovo merą Andrijų Sadovą – 2,7 proc., o už partijos „Opozicinis blokas“ kandidatą Oleksandrą Vilkulą – 2,6 procento rinkėjų.

V.Zelenskį palankiau vertina pietų ir rytų Ukrainos rinkėjai, Kijeve jis pirmauja reitinguose kartu su P.Porošenka, o Donbase – su J.Boika.

J.Tymošenko pirmauja šalies centrinėje ir šiaurinėje dalyse, o vakaruose – turi tokį pat palaikymą kaip ir dabartinis valstybės vadovas, kurį labiausiai remia Galicijos regiono gyventojai.

Pažymima, kad V.Zelenskis turėtų didesnį nei kiti pretendentai palaikymą, jei patektų į rinkimų antrąjį turą.

Per sausio 16–24 dienomis atliktą apklausą buvo apklausti 6 000 vyresnių nei 18 metų respondentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius