Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

Apsimetė gydytoju ir parodė, kas atsitinka su COVID-19 sergančiais senoliais Rusijoje

Rusijos Tomsko miesto gyventojas trims dienoms apsimetė gydytoju, kad galėtų patekti į koronavirusinės ligoninės „raudonąją zoną“ ir prižiūrėti savo močiutę. Tuo metu ji buvo paguldyta į medicinos įstaigą dėl plaučių uždegimo. Tai, ką jis pamatė, vyrą pribloškė, rašo „Meduza“.
Ligoninė Rusijoje
Ligoninė Rusijoje / Tass/„Scanpix“ nuotr.

Garbingo amžiaus moters anūkas tvirtino, kad medicinos darbuotojai negydė ir nemaitino jo močiutės, nekeitė jai sauskelnių.

Vyras bandė atkreipti vietos valdžios dėmesį į savo močiutės atvejį, tačiau į jo telefono skambučius niekas neatsiliepė. Tada jis nusprendė skristi į Maskvą, kur jam pavyko įtikinti Generalinę prokuratūrą pradėti tyrimą.

Tomsko gyventojas: kai įėjau į palatą, močiutė buvo paskendusi savo šlapime ir išmatose.

Trečiadienį, spalio 27 d., televizijos kanalo TV2 eteryje pasirodė istorija apie Tomsko gyventoją, kuris tris dienas praleido gydytoju persirengęs koronaviruso ligoninės „raudonojoje zonoje“. Vyro pavardės žiniasklaida neskelbia.

Jo 84 metų močiutė, kuri buvo paguldyta į ligoninę dėl plaučių uždegimo, serga Alzheimerio liga ir negali vaikščioti bei kalbėti.

Anūkas ėmė „dirbti“ Tomsko ligoninėje Nr.2 po to, kai jam pranešė, kad pagyvenusi moteris nėra maitinama. Norėdamas nepastebėtas patekti į ligoninę, vyras apsirengė apsauginiu kostiumu, pirštinėmis ir respiratoriumi, o ligoninės personalui pasakė, kad yra kito skyriaus medikas.

Tass/„Scanpix“ nuotr./Ligoninė Rusijoje
Tass/„Scanpix“ nuotr./Ligoninė Rusijoje

„Kai įėjau į palatą, močiutė buvo paskendusi savo šlapime ir išmatose. Ji buvo apsivėmusi, o deguonies vamzdelis buvo ant kaktos“, – prisiminė vyras.

Pirmą dieną jis ligoninėje praleido daugiau nei devynias valandas. Keitė savo močiutei sauskelnes, matavo temperatūrą ir duodavo karščiavimą mažinančių vaistų, stebėjo jos būklę.

Kitas dvi dienas jis keitė savo močiutės sauskelnes ir tvarsčius, reguliavo deguonies kaukę ir vaikščiojo po palatą. Apsauginį kostiumą išmesdavo po kiekvieno apsilankymo ligoninės „raudonojoje zonoje.

Trečią dieną koronaviruso palatoje vyras nusprendė „susitvarkyti“ su vienu iš gydytojų, kai pamatė, kad jo močiutė buvo maitinama šaukštu, o ne per švirkštą.

„Tada mane įtarė, klausė, kas aš toks. Nuėjau pas močiutę, pabučiavau ją ir pabėgau per antrą aukštą“, – pasakojo vyras.

Tass/„Scanpix“ nuotr./Ligoninė Rusijoje
Tass/„Scanpix“ nuotr./Ligoninė Rusijoje

Vėliau vyras bandė paskambinti į ligoninę, kad sužinotų apie savo močiutės būklę, tačiau niekas į jo skambučius neatsiliepė. Jis taip pat negalėjo susisiekti su regioniniu sveikatos departamentu, savo draudimo bendrove ir Rusijos tyrimų komiteto karštąja linija.

Nesulaukęs pagalbos iš Tomsko valdžios, vyras nusprendė nusipirkti lėktuvo bilietą, skristi į Maskvą ir asmeniškai užregistruoti skundą Tyrimų komiteto vadovo Aleksandro Bastrykino biure.

Ten jam buvo pasakyta, kad jo prašymas bus peržiūrėtas per mėnesį. Tada vyras kreipėsi į Rusijos generalinę prokuratūrą, kuri pažadėjo pradėti tyrimą.

Komentuodama situaciją Tomsko srities gubernatoriaus pavaduotoja socialinei politikai Alena Levko sakė, kad regiono sveikatos departamentas ir „Rospotrebnadzor“ (federalinė žmonių gerovės ir vartotojų teisių apsaugos tarnyba) turėtų patikrinti šiuos pranešimus ir, jei jie pasitvirtins, patraukti ligoninės vadovybę atsakomybėn.

Po skambučio iš Maskvos Tomsko regiono prokurorai taip pat pradėjo tyrimą. Tyrimų komitetas ir „Roszdravnadzor“ (federalinė sveikatos priežiūros institucija) taip pat pradėjo savo tyrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius