Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar D.Trumpas bus apklaustas tyrime dėl Rusijos? Baltieji rūmai tyli

Baltieji rūmai pirmadienį atsisakė pakomentuoti, ar prezidentas Donaldas Trumpas susitiks su specialiuoju prokuroru Robertu Muelleriu, kad atsakytų į klausimus apie galimą susimokymą tarp jo kampanijos ir Rusijos per 2016 metų prezidento rinkimus.
R.Muelleris ir D.Trumpas
R.Muelleris ir D.Trumpas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Baltieji rūmai nekomentuoja ryšių su specialiojo prokuroro biuru iš pagarbos specialiojo prokuroro biurui ir jo procesui“, – sakoma D.Trumpo advokato Ty Cobbo pareiškime.

Buvęs Federalinio tyrimų biuro (FTB) direktorius R.Muelleris vadovauja nepriklausomam tyrimui dėl galimų ryšių tarp Rusijos veiksmų ir D.Trumpo kampanijos.

Be to, tikėtina, kad jis taip pat aiškinsis, ar D.Trumpas ir jo artimos aplinkos veikėjai mėgino trukdyti vykdyti teisingumą. Dėl to imta spėlioti, ar pats prezidentas irgi bus apklaustas.

D.Trumpas yra sakęs, kad jo sprendimą atleisti FTB direktorių Jamesą Comey iš dalies nulėmė jo anksčiau vykdytas tyrimas dėl Rusijos vaidmens per 2016-ųjų rinkimus.

Prezidentas taip pat užsiminė, kad susitiktų su R.Muelleriu, nors pareigas einančio valstybės vadovo apklausa sukeltų didelę politinę ir teisinę riziką.

Du D.Trumpo kampanijos padėjėjai jau prisipažino anksčiau melavę tyrėjams. Dabar jie bendradarbiauja atliekant R.Muellerio tyrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius