Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Arabų Lygai vadovaus Egipto diplomatas Abul Gheitas

Egipto veteranas diplomatas Ahmedas Abul Gheitas ketvirtadienį buvo paskelbtas Arabų Lygos, kuriai rimtus iššūkius meta daugelis karų ir didėjanti džihadizmo grėsmė, nauju generaliniu sekretoriumi.
Egipto diplomatas Ahmedas Abul Gheitas
Egipto diplomatas Ahmedas Abul Gheitas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Egiptas

Tačiau šiame procese buvo pastebima arabų pasaulio organizaciją krečiančių nesutarimų ženklų: Kataras išreiškė abejonių dėl A.Abul Gheito kandidatūros, nurodydamas į jo „priešišką poziciją“ Dohos atžvilgiu, sakė arabų diplomatai.

„Po konsultacijų Ahmedas Abul Gheitas buvo paskirtas į generalinio sekretoriaus postą“, – Bahreino užsienio reikalų ministras Khaledas bin Ahmedas Al Khalifa paskelbė televizijos transliuotame pranešime, pasibaigus ministrų susitikimui.

A.Abul Gheitas, kuris dirbo užsienio reikalų ministru nuversto Egipto prezidento Hosni Mubarako administracijoje, perima šias pareigas tuo metu, kai Arabų Lyga, kurios būstinė įsikūrusi Kaire, patiria ne vieną vienybės išbandymą.

Pagrindinis iššūkis šiai regioniniai organizacijai yra karas Sirijoje, nuo 2011 metų nusinešęs jau per 270 tūkst. žmonių gyvybių, o milijonus kitų privertęs palikti savo namus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius