-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Argentinoje areštuotas vyras, bandęs šauti į viceprezidentę C.Kirchner

Argentinoje vienas vyras ketvirtadienį bandė šauti į viceprezidentę Cristiną Kirchner, pranešė šalies prezidentas. Viceprezidentė mirties ar sunkių sužeidimų išvengė tik dėl to, kad šaulio pistoletas užsikirto.
Cristina Kirchner
Cristina Kirchner / AFP/ „Scanpix“ nuotr.

Kelių televizijos kanalų parodytoje filmuotoje medžiagoje matyti, kaip vyras nukreipia mažą pistoletą į viceprezidentę, netoli savo namų Buenos Airėse lipančią iš automobilio, ir kaip ji staiga pasilenkia.

Tačiau ginklas neiššovė, nors buvo užtaisytas, sakė prezidentas Alberto Fernandezas.

„Cristina tebėra gyva, nes dėl techniškai dar nepatvirtintos priežasties ginklas, kuriame buvo penkios kulkos, neiššovė“, – kreipdamasis į šalies gyventojus sakė A.Fernandezas.

Incidento vaizdo įraše girdimas spragtelėjimas tuo metu, kai į C.Kirchner iš arti buvo nukreiptas ginklas.

Saugumo ministras Anibalas Fernandezas sakė, kad užpuolikas buvo areštuotas ir kad policija pradės tyrimą. „Dabar situaciją turi išanalizuoti mūsų saugumo žmonės“, – sakė jis.

Šalies žiniasklaida pranešė, kad įtariamasis, kuris prie C.Kirchner prisiartino minioje, susirinkusioje prašyti politikės autografų, yra Brazilijos pilietis.

Prie C.Kirchner, kuri yra kaltinama korupcija dėl viešųjų pirkimų konkursų jos politinėje tvirtovėje Patagonijoje, namų pastarosiomis dienomis renkasi šimtai aktyvistų.

Argentinos prokuratūra prašo teismo skirti viceprezidentei, kuri 2007–2015 metais dirbo prezidento poste, 12 metų laisvės atėmimo bausmę ir iki gyvos galvos uždrausti jai eiti pareigas valstybės tarnyboje.

„Niekas, visiškai niekas iš to, ką jie yra pasakę, neįrodyta“, – praėjusią savaitę sakė teisininkė C. Kirchner, 2007-aisiais prezidento poste pakeitusi savo dabar jau mirusį vyrą Nestorą Kirchnerį.

69 metų C.Kirchner taip pat yra Senato pirmininkė ir turi parlamentaro neliečiamybę.

Verdikto jos byloje laukiama šių metų pabaigoje.

Net jei būtų nuteista, C.Kirchner nesėstų į kalėjimą, nebent nuosprendį patvirtintų šalies Aukščiausiasis Teismas arba ji per kitus rinkimus 2023-iųjų pabaigoje nebebūtų išrinkta į Senatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius