Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arkanzase įvykdyta dviguba egzekucija

Per tris valandas dviems nuteistiesiems pirmadienio vakare Arkanzase buvo suleistos mirtinos injekcijos. Tai – pirmoji dviguba egzekucija JAV nuo 2000-ųjų.
Jackas Jonesas ir Marcelis Williamsas
Jackas Jonesas ir Marcelis Williamsas / „Scanpix“/AP nuotr.

Pirmasis nuteistasis, kuriam įvykdyta mirties bausmė, yra 52-ejų Jackas Jonesas, 1999 m. moterį išprievartavęs ir pasmaugęs jos 11-metės dukters akivaizdoje. Mergaitė taip pat buvo žiauriai sumušta. Jis pripažintas kaltu ir dėl dar vieno išprievartavimo bei nužudymo Floridoje.

Anksčiau balandžio mėnesį jis sakė esantis pasirengęs egzekucijai. Jam kalėjime dėl diabeto buvo amputuota koja, jis naudojosi neįgaliojo vežimėliu.

Antrasis – 46-erių Marcelis Williamsas – 1994 m. pagrobė, išprievartavo ir nužudė moterį, kai ši sustojo degalinėje.

Iš viso balandžio mėnesį Arkanzase buvo paskirtos keturios dvigubos egzekucijos. Valstijos valdžios teigimu, mirties bausmes reikia įvykdyti balandžio mėnesį, nes jo pabaigoje baigia galioti mirtinai injekcijai naudojamas preparatas.

Visgi pirmos trys egzekucijos buvo atšauktos teismo sprendimais. Praėjusią savaitę mirtina injekcija suleista nuteistajam Ledellui Lee. 51 metų L.Lee mirties bausmė buvo skirta už 1993 metais įvykdytą kaimynės Debros Reese nužudymą. L.Lee 36 kartus trenkė jai raktu, skirtu ratams atsukti, kurį moters sutuoktinis buvo jai davęs savigynai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius