Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Armėnijos opozicija žada atnaujinti protestus prieš N.Pašianino valdymą

Armėnijos opozicija planuoja atnaujinti gatvių protestus reikalaujant ministro pirmininko Nikolo Pašiniano atsistatydinimo, penktadienį pareiškė opozicijos deleguotas parlamento vicepirmininkas Išchanas Sagatelianas.
Nikolas Pašinianas
Nikolas Pašinianas / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

„Armėnijos valstybingumui iškilo grėsmė. Prieš kelias dienas įvyko frakcijos narių susitikimas su mūsų lyderiu Robertu Kočarianu. Visuomet teigėme, kad niekada neatsisakysime kovos gatvėse, o dabar aktyviai diskutuojame, kaip galėtume užkirsti kelią mūsų valstybingumo praradimui, Armėnijos tiurkizacijai“, – per spaudos konferenciją pareiškė I. Sagatelianas, priklausantis eksprezidento R.Kočariano suformuotai frakcijai.

Pasak I.Sagateliano, protesto akcijos gatvėse turėtų atsinaujinti artimoje ateityje.

„Dabartinė valdžia kelia grėsmę mūsų valstybingumui“, – pabrėžė opozicijos politikas.

Nuo rugsėjo pradžios Jerevane suintensyvėjo antivyriausybiniai protestai. Juos organizavo pabėgėliai iš Kalnų Karabacho, reikalaujantys spręsti socialines problemas, per karą tame ginčijamame regione žuvusių ir dingusių žmonių artimieji, taip pat ūkininkai, raginantys spręsti jų produkcijos supirkimo problemas.

Masiniai protestai, prasidėję iškart po pernai rudenį Armėnijos pralaimėto karo Kalnų Karabache, nedavė opozicijai jokių apčiuopiamų rezultatų. Birželį vykusius parlamento rinkimus N. Pašiniano kritikai pralaimėjo jo partijai „Pilietinis susitarimas“.

Kritikai kaltina N.Pašinianą dėl daugelio teritorijų Kalnų Karabache ir aplink jį atidavimo Azerbaidžanui pagal karą užbaigusį, bet žeminantį paliaubų susitarimą, taip pat dėl pažadų įgyvendinti reformas netesėjimo. N.Pašinianas sako turėjęs priimti paliaubų susitarimą, kuriam tarpininkavo Maskva, kad šalis neprarastų daugiau žmonių ir teritorijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius