-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 21 /14:08

Armėnijos premjeras po masinių mitingų siekia derybų su protestų lyderiu

Naujai išrinktas Armėnijos premjeras Seržas Sargsianas šeštadienį siekė „politinio dialogo“ su jau devintą dieną vykstančių masinių protestų lyderiu Nikolu Pašinianu. Pastarasis dialogo pasiūlymą atmetė ir tikino, kad yra pasirengęs aptarinėti tik S.Sargsiano pasitraukimą.
Seržas Sargsianas
Seržas Sargsianas po masinių mitingų siekia derybų su protestų lyderiu / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Esu labai susirūpinęs dėl besiplėtojančių vidaus politikos įvykių. Kad būtų išvengta negrįžtamų padarinių, raginu deputatą Nikolą Pašinianą sėsti prie politinio dialogo ir derybų stalo“, – sakoma premjero pareiškime.

Armėnijos parlamento opozicijos lyderio N.Pašiniano šalininkų protestai Jerevane vyksta nuo balandžio 13 dienos. Demonstrantai reiškia nepasitenkinimą buvusio šalies prezidento S.Sargsiano paskyrimu į vyriausybės vadovo postą.

Žmonės išėjo į gatves pasmerkti S.Sargsiano pastangų išsaugoti valdžią užėmus premjero postą, į kurį kelią jam atvėrė 2015 metais priimtos prieštaringai vertinamos Konstitucijos pataisos, numatančios, kad Armėnija tampa parlamentine respublika su plačius įgaliojimus turinčiu ministru pirmininku.

Prorusiškų pažiūrų politikos veteranas S.Sargsianas, 2007–2008 metais jau stovėjęs prie vyriausybės vairo, neseniai užbaigė savo antrą kadenciją prezidento poste. Siekti naujos kadencijos jis nebegalėjo. Valstybės vadovo postą jis paliko balandžio 9 dieną, kai buvo prisaikdintas naujasis prezidentas Armenas Sargsianas.

Nors A.Sargsiano ir S.Sargsiano pavardės vienodos, jie nėra giminės.

Protestų lyderis pozicijos nekeičia

N.Pašinianas atmetė naujai išrinkto šalies premjero S.Sargsiano dialogo pasiūlymą ir pareiškė, kad yra pasirengęs aptarinėti tik S.Sargsiano pasitraukimą.

„Mes pasirengę aptarinėti tik jo pasitraukimo sąlygas“, – sakė Armėnijos parlamento opozicijos lyderis N.Pašinianas, kurį citavo naujienų agentūros.

Tai jis pareiškė po premjero šeštadienio raginimo „sėsti prie politinio dialogo ir derybų stalo“, kad būtų išvengta „negrįžtamų padarinių“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius