Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Artėjant Jungtinių Tautų posėdžiui dėl Sirijos, subombarduotas šios šalies miestas Homsas, žuvo 260 žmonių

Sirijos armija šeštadienį paryčiais nesirinkdama bombardavo protestų židiniu tapusį Homso miestą, nukaudama mažiausiai 260 civilių gyventojų; šis incidentas tapo vienomis iš „siaubingiausių žudynių“ per šalį apėmusį sukilimą, pranešė opozicinių jėgų susivienijimas.
Homsas (Sirija)
Homsas (Sirija) / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pranešime, kurį gavo naujienų agentūros AFP biuras Beirute, Sirijos Nacionalinė Taryba (SNT) taip pat paragino pasaulį imtis veiksmų ir pareikalavo, kad Rusija pakeistų savo poziciją, pasmerktų Sirijos prezidento Basharo al Assado režimą ir netrukdytų siekti demokratijos.

„2012 metų vasario 4 dieną, šeštadienio paryčiais, al Assado režimas įvykdė vienas siaubingiausių žudynių nuo sukilimo pradžios Sirijoje pernai kovą“, – nurodė SNT.

„Al Assado pajėgos nesirinkdamos bombardavo gyvenamuosius rajonus Homse, įskaitant Chaldiję ir Kusurą, dėl to žuvo mažiausiai 260 civilių, dar šimtai buvo sužeisti – vyrai, moterys ir vaikai, – rašoma pranešime. – Sirijos Nacionalinė Taryba ragina visus pasaulyje pasisakyti ir ką nors padaryti, kad būtų sustabdytas nekaltų sirų kraujo liejimas.“

„SNT reikalauja, kad Rusija pakeistų savo poziciją dėl Sirijos režimo vykdomų žudynių, – pridūrė pranešimo autoriai. – SNT taip reikalauja, kad Rusija aiškiai pasmerktų režimą ir laikytų jį atsakingu už šias žudynes, siekiant sustabdyti žudymą Sirijoje ir leisti sirams demokratiškai išsirinkit režimą, kuris užtikrintų laisvę ir orumą visiems Sirijos žmonėms.“

Sirijos vyriausybė neigia, kad bombardavo Homsą

Sirijos vyriausybė šeštadienį paneigė, kad jos armija bombardavo centrinį Homso miestą, tvirtindama, kad dėl šio kraujo liejimo atsakingos „ginkluotos grupuotės“, pranešė valstybinė žiniasklaida.

„Civiliai, kuriuos rodė palydovinės televizijos, yra piliečiai, kurie buvo pagrobti ir nužudyti ginkluotų grupuočių“, – nurodė SANA.

Agentūra kaltino ginkluotas grupuotes, kad šios „nori panaudoti šią informaciją, kad spaustų Jungtinių Tautų Saugumo Tarybą“, besiruošiančią šeštadienį balsuoti dėl arabų šalių pasiūlytos rezoliucijos, kurioje Sirijos prezidentas Basharas al Assadas raginamas netrukdyti demokratiniam valdžios perdavimui.

VIDEO: Activist in Homs: More than 200 Syrians killed in one day - AC360

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius