Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Aštuonis žmones nužudžiusiam šizofrenikui įvykdyta mirties bausmė

Floridoje pirmadienį myriop pasiųstas 65-erių Johnas Errolas Fergusonas, kuris mirties bausme buvo nuteistas už aštuonių žmonių nužudymą, remdamasi „Agence France Presse“ praneša lenta.ru.
Egzekucijos kambarys
Egzekucijos kambarys / Scanpix nuotr.

Vyro advokatai bandė ginti nuteistąjį ir siekė panaikinti mirties bausmę, įrodinėdami, jog jų ginamasis yra psichiškai nesveikas, jam buvo diagnozuota šizofrenija. Advokatų teigimu, tai itin žiauri bausmė psichine liga sergančiam vyrui. Prieš egzekuciją pasisakė ir eilė medikų, kurie teigė, jog J.Fergusonas dėl ligos nepajėgus suvokti jam skirtos bausmės. 

J.Fergusonas buvo nuteistas už šešių žmonių nužudymą 1977 metais, įvykus narkotikų prekeivių konfliktui, ir dar dviejų paauglių nužudymą 1978-aisiais, bandant apiplėšti namą. Nusikaltimus jis įvykdė paleistas iš psichiatrinės ligoninės.

Mirtininkų kameroje kalinys praleido 35 metus. Pernai rugsėjį jam turėjo būti įvykdyta egzekucija, tačiau advokatams pavyko pateikti skundą.

Kadras iš Youtube.com/Johnas Fergusonas
Kadras iš Youtube.com/Johnas Fergusonas

Šizofrenija vyrui buvo nustatyta dar prieš įvykdant nusikaltimus, kai amerikiečiui buvo 21-eri metai. Liga išsivystė, kaip skelbiama, po to, kai policijos pareigūnas jam sužalojo galvą. Dėl kitų smulkių nusikaltimų jis dukart buvo pripažintas nepakaltinamu. 

Teigiama, kad J.Fergusonas tikėjo esąs „Dievo princas“ ir po savo mirties jis prisikels, kad apsaugotų amerikiečius nuo komunistų sąmokslo.

Teismo sprendimu, nusikaltimo metu vyras suvokė savo elgesį, todėl mirties bausmė jam gali būti įvykdyta.  

Egzekucijos išvakarėse prie kalėjimo susirinko trys dešimtys žmonių, kurie rėmė J.Fergusoną. Pats kalinys jam suteikus paskutinį žodį save vadino „Dievo princu“ ir pažadėjo sugrįžti. 

Floridoje mirties bausmė buvo atnaujinta 1976 metais, nuo tol myriop pasiųsti 77 nusikaltėliai. J.Fergusonas tapo ketvirtuoju kaliniu, kuriam Floridos valstijoje šiemet buvo suleista mirtina injekcija. Ši valstija pagal mirtininkų skaičių užima ketvirtą vietą po Teksaso, Virdžinijos ir Oklahomos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius