Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 14 /16:46

Atleidimą dėl nuslėptų ryšių su Rusijos ambasadoriumi Kremlius vadina JAV vidiniu reikalu

Rusija nekomentuoja JAV prezidento Donaldo Trumpo nacionalinio saugumo patarėjo Michaelo Flynno atsistatydinimo ir vadina šią situaciją Jungtinių Valstijų vidaus reikalu, antradienį pareiškė Kremliaus atstovas.
Michaelas Flynnas su sūnumi „Trump Tower“
Michaelas Flynnas su sūnumi „Trump Tower“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Jokiu būdu nenorėtume to komentuoti; tai yra amerikiečių vidaus reikalas. Tai yra prezidento D.Trumpo administracijos vidaus reikalas. Tai ne mūsų reikalas“, – žurnalistams sakė Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Jis taip pat pažymėjo, kad daugiau neturįs ko pridurti prie savo anksčiau paskelbtų komentarų šiuo klausimu.

Paklaustas, ar jis patvirtina, jog Rusijos ambasadorius JAV Sergejus Kisliakas ir M.Flynnas neaptarinėjo prieš Rusiją nukreiptų sankcijų klausimo, D.Peskovas atsakė: „Dar kartą kartoju: neturiu ko pridurti prie to, ką jau sakėme.“

Anksčiau D.Peskovas patvirtino, kad M.Flynno ir S.Kisliako pokalbis iš tiesų įvyko, tačiau pažymėjo, kad žiniasklaidos skelbiama informacija apie jo turinį yra neteisinga.

Jau nepuoselėja vilčių?

Tiesa, keli Rusijos parlamentarai išreiškė nusivylimą dėl M.Flynno atsistatydinimo. Rusijos Federacijos Tarybos užsienio reikalų komiteto pirmininkas Konstantinas Kosačiovas feisbuke parašė, kad „tai ne paranoja, o kažkas dar blogiau“.

„Arba D.Trumpas nepasiekė nepriklausomybės ir yra įvarytas į kampą, arba rusofobija jau persmelkė naująją administraciją nuo viršaus iki apačios“, – rašė K.Kosačiovas.

Kitas Federacijos Tarybos narys Aleksejus Puškovas tviteryje paskelbė, kad taikytasi „ne į M.Flynną, o į santykius su Rusija“.

Vis dėlto kiti parlamentarai elgiasi kur kas atsargiau. Valstybės Dūmos užsienio reikalų komiteto pirmininkas Leonidas Sluckis iš pradžių kalbėjo apie „neigiamą signalą“, bet tada pareiškė, kad M.Flynno atsistatydinimas „negali iš esmės pakeisti JAV ir Rusijos santykių“.

Kai kurių ekspertų teigimu, gana nuosaiki Kremliaus reakcija į įvykius Vašingtone liudija, kad Rusija jau laukia JAV valstybės sekretoriaus Rexo Tillersono susitikimo su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Rexas Tillersonas
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Rexas Tillersonas

R.Tillersono ir S.Lavrovo pokalbis numatytas vėliau šią savaitę, Didžiojo dvidešimtuko šalių užsienio reikalų ministrų susitikimo Vokietijos mieste Bonoje užkulisiuose.

„Rusijos elitas jau kuris laikas nepuoselėja jokių iliuzijų dėl D.Trumpo administracijos prorusiškos linijos. Rusijoje susižavėjimas D.Trumpu baigėsi, o į M.Flynną nebežiūrima kaip į asmenį, galintį daryti įtaką JAV užsienio politikai“, – teigė Maskvoje veikiančio Politinių technologijų centro analitikas Aleksejus Makarkinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius