Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atsistatydina Estijos švietimo ir mokslo ministrė

Estijos švietimo ir mokslo ministrė Mailis Reps penktadienį pasitraukė iš savo posto. Jos atsistatydinimo pareiškimą prezidentei Kersti Kaljulaid perdavė ministras pirmininkas Juri Ratas.
Mailis Reps
Mailis Reps / „Scanpix“ nuotr.

Ministrės portfelio M.Reps nusprendė atsisakyti atsidūrusi skandalo, susijusio su tarnybinio automobilio naudojimu, centre.

„Pastaroji savaitė buvo sunkiausias laikotarpis mano politinėje karjeroje. Man teko patirti didelį spaudimą derinant ministrės ir motinos vaidmenis. Pripažįstu, kad padariau klaidą ir atsiprašau“, – socialiniuose tinkluose paskelbtame komentare sakė M.Reps.

Trečiadienį M.Reps teko aiškintis visuomenei ir žiniasklaidai, kodėl jos ministerijos vairuotojas reguliariai vežioja jos vaikus į mokyklas ir būrelius. Tai įrodančių nuotraukų ankstesnę dieną paskelbė leidinys „Ohtuleht“.

Pasitraukusi iš ministerijos vadovės posto ji tęs įstatymų leidėjos darbą.

J.Ratas savo ruožtu sakė, kad M.Reps sprendimas jam yra didelis smūgis tiek kaip vyriausybės vadovui, tiek asmeniškai.

„Labai apgailestauju, kad tikrai kompetentinga, iki smulkmenų išmananti savo administravimo sritį, itin darbšti ir atsidavusi ministrė turi palikti vyriausybę, – sakė jis. – Tuo pat metu aš suprantu ir priimu Mailis pasirinkimą. Iš visos širdies linkiu jai jėgų ir manau, kad mūsų geras bendradarbiavimas tęsis ir tada, kai Mailis pradės darbą kaip parlamento narė.“

Švietimo ir mokslo ministerijai M.Reps vadovavo nuo 2016 metų. Ji taip pat dirbo šiame poste 2002–2003 ir 2005–2007 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius