-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atsistatydina JAV ambasadorius Maskvoje J.Huntsmanas

JAV ambasadorius Rusijoje Jonas Huntsmanas atsistatydina po daugiau kaip dvejus metus trukusio darbo viename opiausių diplomatinių postų, antradienį pranešė vienas amerikiečių laikraštis.
Jonas Huntsmanas
Jonas Huntsmanas / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Jutoje leidžiamas „The Salt Lake Tribune“ paskelbė J.Huntsmano atsistatydinimo laišką prezidentui Donaldui Trumpui. Jame nurodoma, kad diplomatas baigs darbą spalio 3-ąją dėl šeimos ir asmeninių priežasčių.

Baltieji rūmai ir Valstybės departamentas šios informacijos kol kas nepatvirtino.

Savo laiške J.Huntsmanas atkreipė dėmesį į jo darbo metu stebėtą JAV ir Rusijos santykių blogėjimą. Abiejų šalių ryšius temdė kaltinimai šnipinėjimu, skandalas dėl numanomo Rusijos kišimosi į JAV rinkimus, svarbios Šaltojo karo laikų branduolinės ginkluotės sutarties žlugimas ir besitęsiantis konfliktas Ukrainoje.

„Turime toliau laikyti Rusiją atsakinga, kai jos elgesys kelia grėsmę mums ir mūsų sąjungininkams. Nors daugelis mus skiriančių dalykų yra neatitaisomi, esama bendrų interesų, kurių negalime ignoruoti“, – pažymėjo J.Huntsmanas.

„Nepadės joks perkrovimas arba paleidimas iš naujo – tik aiškus mūsų interesų ir vertybių supratimas“, – pridūrė jis.

Televizija CNN pranešė, kad D.Trumpas ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas praeitą savaitę kalbėdamiesi telefonu aptarė būsimą ambasadoriaus pakeitimą, nors Baltieji rūmai teigė, kad per tą pokalbį daugiausiai dėmesio buvo skirta Sibire siaučiantiems dideliems miškų gaisrams.

Viena iš sudėtingiausių J.Huntsmanui tekusių užduočių – pastangos išspręsti buvusio JAV jūrų pėstininko Paulo Whelano, Rusijos sulaikyto už įtariamą šnipinėjimą, bylą. D.Trumpas, neretai kaltinamas per dideliu palankumu V.Putinui, pastebimai vengė kalbėti apie P.Whelano likimą.

„The Salt Lake Tribune“ rašo, kad J.Huntsmanas svarsto siekti susigrąžinti anksčiau jam priklausiusį Jutos valstijos gubernatoriaus postą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius