Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atsistatydino Kirgizijos sostinės meras

Atsistatydino Kirgizijos sostinės meras Azizas Surakmatovas, antradienį pranešė jo patarėja Gulia Almambetova.
Azizas Surakmatovas
Azizas Surakmatovas / „Twitter“ nuotr.

„A.Surakmatovas pateikė atsistatydinimo pareiškimą. Jis ketina apie tai oficialiai paskelbti šiandien per spaudos konferenciją“, – sakė patarėja.

Kiek anksčiau antradienį A.Surakmatovas pasirašė potvarkį paskirti Biškeko pirmuoju vicemeru Narimaną Tiulejevą, kuris ketverius metus praleido už grotų nuteistas už korupciją.

N.Tiulejevas buvo pripažintas kaltu dėl korupcijos ir daugiau kaip 30 mln. Kirgizijos somų (315 tūkst. eurų) žalos padarymo valstybei. 2013 metais Biškeko Lenino rajono teismas skyrė jam 11 metų laisvės atėmimo bausmę su turto konfiskavimu.

Buvęs meras ketverius metus praleido tardymo izoliatoriuje ir kolonijoje, o 2016-ųjų gegužę buvo paleistas į laisvę pritaikius amnestiją, kai jo šeima atlygino visą valstybei padarytą žalą.

Sostinės meras atsistatydino tebesivystant dramatiškai politinei krizės šioje Centrinės Azijos valstybėje, išprovokuotos opozicijos kaltinimų, kad spalio 4-ąją vykę parlamento rinkimai buvo suklastoti.

Centrinė rinkimų komisija po dviejų dienų rezultatus anuliavo, bet šalyje tęsėsi dideli protestai, per kuriuos buvo reikalaujama vyriausybės ir prezidento Soronbajaus Žejenbekovo atsistatydinimo.

Valstybės vadovas pasitraukė iš posto praeitą ketvirtadienį, o jo įgaliojimus perėmė naujai paskirtas premjeras Sadyras Žaparovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius