-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atstatydintos Pietų Korėjos prezidentės draugė nuteista kalėti trejus metus

Atstatydintos Pietų Korėjos prezidentės Park Geun-hye draugė Choi Soon-sil penktadienį buvo nuteista kalėti trejus metus, išnagrinėjus pirmąją iš jai iškeltų kelių baudžiamųjų bylų.
Choi Soon-sil
Choi Soon-sil / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Susikompromitavusios ir iš posto pašalintos lyderės ilgametė draugė buvo pripažinta kalta davusi kyšį profesoriams, kad jos dukra būtų priimta į Seulo prestižinį Ihvos moterų universitetą ir kad ji būtų vertinama gerais pažymiais, nors praleidinėdavo daug paskaitų.

„Teismas skiria kaltinamajai trejus metus laisvės atėmimo“, – sakoma Seulo centrinės apylinkės teismo pranešime.

Be to, buvęs Ihvos universiteto dekanas ir vieno koledžo vadovas buvo nuteisti kalėti po dvejus metus.

Pietų Korėjos visuomenėje geras išsilavinimas laikomas labai svarbiu dalyku.

Vienas universiteto darbuotojas pasiųstas už grotų pusantrų metų, trims profesoriams skirtos lygtinės laisvės atėmimo bausmės, o dar du profesoriai turės sumokėti baudas dėl savo vaidmens korupcijos skandale, išprovokavusiame didelį visuomenės pasipiktinimą Pietų Korėjos visuomenėje, kurioje geras išsilavinimas laikomas labai svarbiu dalyku.

Buvusi prezidentės patikėtinė kartu su atstatydinta Park Geun-hye taip pat yra teisiamos dėl įtariamo spaudimo didelėms verslo grupėms, tarp jų „Samsung“, „aukoti“ dešimtis milijonų JAV dolerių Choi Soon-sil kontroliuojamiems labdaros fondams.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Park Geun-hye
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Park Geun-hye

Choi Soon-sil gali būti nuteista dešimtmečius praleisti už grotų, jeigu bus pripažinta kalta dėl pinigų prievartavimo ir piktnaudžiavimo įgaliojimais.

„Samsung“ paveldėtojas Lee Jae-yongas, kuris taip pat yra suimtas ir šiuo metu teisiamas, neigė per susitikimą su Park Geun-hye prašęs politinių paslaugų ir tvirtino, kad jo kompanija yra tapusi buvusios prezidentės ir Choi Soon-sil šantažo auka.

Vietos žiniasklaidos „moteriškuoju Rasputinu“ praminta Choi Soon-sil darė didelę įtaką prezidentei ir atliko pagrindinį vaidmenį prekybos poveikiu skandale, išprovokavusiame milžiniškus gatvių protestus, atvedusius prie Park Geun-hye apkaltos.

Park Geun-hye kaltinama perdavusi savo draugei konfidencialių dokumentų ir leidusi jai kištis į valstybės reikalus, įskaitant aukšto rango pareigūnų paskyrimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius