Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Audra į JAV Vidurio Vakarus atnešė potvynius, lijundrą, sniegą

Audra, į JAV Vidurio Vakarus ir Didžiąsias Lygumas atnešusi lietaus, lijundros ir sniego, kaltinama dėl žmonių aukų pareikalavusių avarijų trijose valstijose, įskaitant eismo įvykį Nebraskoje, per kurį žuvo keturi žmonės.
Audra į JAV Vidurio Vakarus atnešė potvynius, lijundrą, sniegą
Audra į JAV Vidurio Vakarus atnešė potvynius, lijundrą, sniegą / „Scanpix“/AP nuotr.

Audros sistema driekiasi nuo Teksaso, kur, Nacionalinės meteorologijos tarnybos duomenimis, susidarė trys tornadai, iki Didžiųjų ežerų. Kai kur uždarytos mokyklos, meteorologai paskelbė rekomendacijas dėl žiemiškų orų Oklahomos, Kanzaso, Šiaurės Dakotos, Misūrio, Ajovos, Minesotos ir Viskonsino dalyse.

Perspėjimai dėl potvynių paskelbti Ilinojuje, Indianoje, Mičigane,Teksase ir Arkanzase.

Du viesulai anksti antradienį susidarė kaimiškojoje vietovėje netoli Džošua Teksase. Jie sunaikino mažiausiai du namelius ant ratų ir smarkiai apgadino dar kelis. Motina ir jos neįgali dukra buvo sužeistos, kai vienas tornadų sugriovė jų namelį ant ratų.

Trečias tornadas kiek vėliau susidarė viename Dalaso priemiestyje. Iš ten apie nukentėjusius žmones nepranešta. Nacionalinė meteorologijos tarnyba nurodė, kad visi trys tornadai buvo silpni, jų vėjų greitis buvo 105–137 km per valandą.

Praūžus tornadams prapliupo liūtis: iki antradienio 20 val. vietos laiku (trečiadienio 4 val.) Dalaso-Fort Verto rajone iškrito iki 11,25 cm lietaus, kilo potvyniai.

Dėl greičio ir slidžios dangos antradienį ryte Nebraskos rytuose 80-ajame kelyje susidūrė pikapas ir sunkvežimis, žuvo keturi žmonės, pranešė policija. Po nakties audros keliai buvo apledėję ir apsnigti. Žuvusieji, trys vyrai ir moteris, gyveno Kolorade.

Kanzaso kelių policija pranešė, kad 38 metų moteris žuvo, o dar du žmonės buvo sužeisti per avariją, kuri pirmadienį vakare įvyko viename valstijos greitkelyje. Kelias buvo apledėjęs.

Minesotos policija pranešė, kad žiemiškos oro sąlygos prisidėjo prie 400 avarijų ir 250 slydimų. Du incidentai baigėsi žmonių mirtimi.

„Scanpix“/AP nuotr./Audra į JAV Vidurio Vakarus atnešė potvynius, lijundrą, sniegą
„Scanpix“/AP nuotr./Audra į JAV Vidurio Vakarus atnešė potvynius, lijundrą, sniegą

Kai kur laukiama 15 cm sniego. Arkanzaso meteorologai sako, kad kai kur šią savaitę gali iškristi 20 ar daugiau cm lietaus.

Kanzase dėl lijundros ir ledo gubernatorius Jeffas Colyeras atšaukė planus pasirašyti proklamaciją apie pasirengimo prastiems orams svarbą.

Dėl audros taip pat nesmarkiai sutriko elektros tiekimas, nedirbo kai kurios kompanijos, atšaukti mokyklų ir kiti renginiai.

Mičigane antradienį po pietų buvo uždarytas 8 km ilgio Makinako tiltas, nes nuo lynų ir bokštų krito ledas. Prie abiejų tilto galų buvo atsiųsta darbuotojų, instruktavusių keliautojus.

Antradienio naktį Čikagos regione iškrito 10 cm lietaus; antradienį po pietų toliau lijo. Dėl lietaus ir tirpstančio sniego kils vanduo regiono upėse, gali kilti staigių potvynių, perspėjo meteorologai. Jie paragino vairuotojus nevažiuoti užlietais keliais ir ieškoti alternatyvių maršrutų.

Misūrio ir Viskonsino mokyklose buvo atšauktos ar vėliau numatytos antradienio pamokos. Mičigane dėl vandens uždaryta daug kelių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius