-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukšto rango vadas: JAV įsipareigojusios NATO

Jungtinės Valstijos ir toliau demonstruos savo įsipareigojimą NATO, ketvirtadienį sakė JAV armijos aukšto rango vadas, naujai karinių sraigtasparnių, turinčių paremti vykdomas operacijas, siuntai atkeliavus į didžiausią Europos uostą. Roterdamo uoste trečiadienį buvo iškrauta maždaug 60 JAV armijos sraigtasparnių „Black Hawk“ ir „Chinook“, priklausančių 4-ajai aviacijos kovinei brigadai, įsikūrusiai netoli Fort Karsono Kolorade.
JAV kariuomenės sraigtasparnis „Black Hawk“
JAV kariuomenės sraigtasparnis „Black Hawk“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Brigada pradeda devynių mėnesių pamainą Europoje, vykdant Aljanso rytinio sparno gynybos stiprinimo operaciją „Atlantic Resolve“ („Atlanto ryžtas“), kurios metu nuo 2014 metų balandžio šiame žemyne dislokuojami papildomi JAV ir NATO kontingentai.

Po 2014 metais Rusijos įvykdytos Ukrainos Krymo pusiasalio aneksijos JAV pradėjo rotuoti savo pajėgas Baltijos šalyse ir Lenkijoje.

Šiuo metu NATO narėse Vokietijoje, Estijoje, Latvijoje, Lietuvoje, Lenkijoje, Slovakijoje, Vengrijoje, Rumunijoje ir Bulgarijoje yra dislokuota daugiau kaip 6 tūkst. JAV karių.

„Žinia skirta 27 NATO valstybėms čia, Europoje, kad mes čia esame, mumis galima kliautis, mes šiame Aljanse esame draugai“, – rengiantis dislokuoti sraigtasparnius naujienų agentūrai AFP sakė pulkininkas Geoffas De Tingo.

„Mes praktikuojamės atvykti į Europą vis greičiau ir greičiau. Mums reikia įgyti pajėgumų greičiau atvykti padėti savo sąjungininkams olandams ir NATO,.. kad ir kokios pagalbos jums prireiktų“, – sakė už šiuos veiksmus atsakingas G.De Tingo, 21-osios karo teatro palaikymo vadovybės štabo vadas.

JAV techninio aptarnavimo komanda ketvirtadienį itin saugomame angare didžiuliame Roterdamo uoste surinko sraigtasparnius, kurie nuskrido į olandų karinę bazę netoli Eindhoveno, o paskui į Vokietiją.

Galiausiai šie sraigtasparniai bus dislokuoti rytinėse NATO šalyse, sakė G.De Tingo ir pridūrė, kad per artimiausias kelias savaites dar turi būti atgabenta kovos sraigtasparnių „Apache“ grupė.

Praėjusį mėnesį į Europą atvyko maždaug 3 tūkst. operacijoje „Atlantic Resolve“ dalyvaujančių karių iš JAV 1-osios artilerijos divizijos 1-osios šarvuotosios brigados kovos grupės, pranešė JAV kariškiai.

Jau trečias nuo operacijų pradžios rotuojamas kontingentas atvyksta prieš kitą mėnesį Briuselyje planuojamą NATO viršūnių susitikimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius