Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australija užfiksavo rekordinį COVID-19 atvejų pagausėjimą

Australija ketvirtadienį pranešė užfiksavusi rekordinį užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų pagausėjimą ir didžiausią per parą nustatytą šios ligos aukų skaičių, infekcijai išplitus senelių globos namuose.
Koronavirusas Australijoje
Koronavirusas Australijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Keliomis dienomis anksčiau tarnybos reiškė viltis, kad Melburne įvestos karantino priemonės, kurių laikomasi jau trečią savaitę, padės nuslopinti vis atsirandančius naujus koronavirusinės infekcijos COVID-19 židinius. Tačiau naujausias epidemijos pliūpsnis yra aiškus perspėjimas, kad pirminė šalies sėkmė stengiantis suvaldyti koronaviruso plitimą gali greitai išblėsti.

Vien pietrytinėje Viktorijos valstijoje ketvirtadienį buvo pranešta apie 13 pacientų mirtį ir 723 nustatytus naujus COVID-19 atvejus – gerokai daugiau negu pirmadienį užfiksuotas šalies masto rekordas, kai per parą buvo nustatyti 549 užsikrėtimo atvejai.

Premjeras Danielis Andrewsas pabrėžė, kad šis šuolis iš dalies susijęs su ligos išplitimu senyvų žmonių slaugos namuose.

Dauguma naujausių aukų buvo vyresni kaip 70 metų asmenys.

Dar trys nauji COVID-19 atvejai buvo nustatyti Kvynslando valstijoje, be to, praeitą naktį buvo priimtas sprendimas uždaryti kelias mokyklas Sidnėjuje, didėjant nuogąstavimams, kad koronaviruso protrūkis didžiausiame šalies mieste gali tapti nevaldomas.

Naujasis Pietų Velsas pranešė apie 18 naujų užsikrėtimo atvejų – maždaug tiek pat, kaip ir kelias pastarąsias dienas..

Iki šiol Australija buvo viena sėkmingiausiai su koronaviruso pandemija kovojusių šalių. Pastarosiomis savaitėmis dauguma valstijų ir teritorijų skelbdavo aptikusios tik po kelis užsikrėtimo naujuoju virusu atvejus arba jų apskritai nebūdavo.

Tačiau nuo birželio vidurio Melburne užsikrėtė tūkstančiai žmonių. Iš pradžių šis protrūkis sietas su saugumo spragomis viešbučiuose, kur privalomą karantiną atlieka iš užsienio grįžę žmonės.

Dabar vyriausybė išplėtė karantino priemones į miestus, esančius aplink Melburną, ir pasiuntė į didmiestyje veikiančius senelių namus pagalbos brigadas.

Šias brigadas, paprastai siunčiamas į užsienį padėti ištikus žemės drebėjimams ar kitoms nelaimėms, yra sudarytos iš gydytojų, slaugytojų, paramedikų ir logistikos ekspertų.

Nuo pandemijos pradžios 25 mln. gyventojų turinti Australija užfiksavo daugiau kaip 16 tūkst. COVID-19 atvejų ir 189 pacientų mirtis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius