-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Austrija išdavė orderį Rusijos žvalgybos pareigūno areštui

Austrijos tarnybos ketvirtadienį pranešė išdavusios orderį suimti vieną Rusijos karinės žvalgybos pareigūną dėl įtariamo šnipinėjimo, galimai vykdyto nuo 9-ojo dešimtmečio.
Austrijos policija
Austrijos policija / „Scanpix“/AP nuotr.

Zalcburgo regiono policijos pranešime sakoma, kad „prokurorai nurodė suimti 65 metų šnipų koordinatorių iš Rusijos karinės žvalgybos tarnybos (GRU, dabar taip pat žinoma kaip GU), išdavusi Europos ir tarptautinį arešto orderius“.

Austrijos vidaus reikalų ministerijos tinklalapyje nurodoma, kad šis pareigūnas yra 65 metų Igoris Jegorovičius Zaicevas.

Nurodymas jį suimti susijęs su byla, apie kurią buvo pranešta pernai lapkritį. Ji susijusi su vienu austrų pulkininku, kaip įtariama dešimtmečius šnipinėjusiu Rusijos naudai.

Šis buvęs Austrijos kariuomenės pareigūnas įtariamas pradėjęs bendradarbiauti su Rusijos žvalgyba 10-ajame dešimtmetyje ir vykdęs šią veiklą iki 2018 metų.

„GRU koordinatorius įtariamas skatinęs 70-metį Austrijos kariuomenės dimisijos pulkininką vykdyti prieš Austriją nukreiptas žvalgybos operacijas, atskleisti valstybės paslaptis ir sąmoningai išduoti karines paslaptis“, – sakoma policijos pranešime.

Pranešime taip pat sakoma, kad Austrijos pareigūnas su Rusijos žvalgyba kontaktą pirmąsyk užmezgė dar 1987 metais ir kad po to susitikimo „suteikė savo koordinatoriui išsamios informacijos... apie Austrijos ginkluotąsias pajėgas, ypač apie ginkluotės sistemas ir saugumo, bei oro kovinių pajėgų struktūrą“.

Austrų dimisijos pulkininkas šiuo metu laikomas suimtas, kol tyrimas tęsiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius