Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Austrija uždraudė viešose vietose dėvėti burkas

Austrijoje nuo sekmadienio įsigalioja draudimas dėvėti visą kūną dengiančias burkas ir kitus veidą slepiančius galvos apdangalus viešose atvirose vietose ir pastatuose.
Musulmonė moteris, dėvinti burką
Musulmonė moteris, dėvinti burką / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Burka Austrija

Išimtys „su tam tikromis sąlygomis“ numatytos tokiems apdarams kaip klounų kostiumai „kultūriniuose renginiuose“, medicininės kaukės medikų darbo vietose arba šalikai esant šaltam orui, nurodė vyriausybė.

Šiuo draudimu siekiama „užtikrinti visuomenės sanglaudą viešose vietose“, nurodoma pranešime. Už naujo potvarkio pažeidimą numatyta iki 150 eurų siekianti bauda.

„Pagarba austriškoms vertybėms ir jų laikymasis yra esminės sąlygos, siekiant užtikrinti daugumos Austrijos gyventojų ir iš trečiųjų šalių atvykusių žmonių sėkmingą sambūvį“, – nurodė Viena.

Naujasis draudimas, kuris yra panašus į kitose Europos Sąjungos šalyse taikomus veidą dengiančių galvos apdangalų suvaržymus, taip pat yra taikomas ir arabų turistams, kurių nemažai atvyksta atostogauti į šią Alpių šalį.

Naująjį įstatymą priėmė darbą baigianti kanclerio Christiano Kerno centristinė vyriausybė.

Prognozuojama, kad spalio 15 dieną įvyksiančiuose rinkimuose prieš imigraciją pasisakanti Laisvės partija (FPOe) turėtų užimti antrą arba trečią vietą ir sudaryti koaliciją su Sebastiano Kurzo centro dešiniaisiais.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Christianas Kernas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Christianas Kernas

Visuomenės apklausos rodo, kad 31 metų S.Kurzui pavyko į savo pusę palenkti nemažai anksčiau už FPOe balsavusių rinkėjų. Ekspertai sako, kad tai iš dalies įvyko dėl jo pozicijos poslinkio į dešinę tokiais klausimais kaip imigracija.

„Pastarųjų metų imigracija keičia mūsų šalį ne į gerąją, o į blogąją pusę“, – sakė S.Kurzas interviu vienai Vokietijos televizijai, kuris buvo parodytas praėjusią savaitę.

Tarp kitų nuo spalio 1 dienos įsigaliojančių priemonių numatyti reikalavimai imigrantams pasirašyti „integracijos sutartį“ ir lankyti privalomus vokiečių kalbos kursus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius