Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 16 /19:11

Austrijoje pirmalaikiai rinkimai vyks spalio 15 dieną

Austrijoje pirmalaikiai parlamento rinkimai vyks spalio 15 dieną, partijų vadovams sutarus antradienį po centristų koalicijos žlugimo, pranešė šalies naujienų agentūra APA.
Norbertas Hoferis
Norbertas Hoferis / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rinkimai Austrija

Per tuos rinkimus į vyriausybę pretenduoja patekti kraštutinė dešinioji Laisvės partija (FPÖ), kurios kandidatui Norbertui Hoferiui nedaug pritrūko, kad būtų išrinktas prezidentu pernai gruodį.

Kanclerio Christiano Kerno socialdemokratų (SPÖ) ir Liaudies partijos (ÖVP) koalicija turėjo valdyti šalį iki 2018-ųjų pabaigos.

Bet po mėnesį trukusių peštynių centro dešinioji ÖVP sekmadienį išrinko naują lyderį Sebastianą Kurzą, kuris pareikalavo pirmalaikių rinkimų.

Antiimigracinė Laisvės partija FPÖ, kaip ir kitos populistinės partijos Europoje, susilaukė vis didėjančio palaikymo, kai stiprėja nerimas dėl imigracijos, terorizmo ir gyvenimo lygio smukimo.

Ir panašiai kaip ir kitur, dvi pagrindinės Austrijos partijos, valdžiusios šią ES šalį nuo 1945-ųjų vis mažiau palaikomos rinkėjų.

Nuomonių apklausose 47-erių Heinzo-Christiano Strache vadovaujamos FPÖ reitingai yra labai panašūs kaip ir socialdemokratų (SPÖ) – jas palaiko maždaug po 30 proc. apklaustųjų.

Tuo tarpu Liaudies partijos (ÖVP) gerokai atsilieka, pelnydama 20 proc. Vis dėlto spėjama, kad 30-metis S.Kurzas gali atgaivinti partiją ir net padaryti ją populiariausia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius