Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Avarijoje žuvo aukšto rango Šiaurės Korėjos pareigūnas

Šiaurės Korėja paskelbė, kad eismo įvykio metu žuvo Kim Yang Gonas – aukšto rango pareigūnas, atsakingas už santykius su Pietų Korėja, rašo wsj.com.
Šiaurės ir Pietų Korėjų pareigūnai. Kim Yang Gonas – pirmas iš kairės
Šiaurės ir Pietų Korėjų pareigūnai. Kim Yang Gonas – pirmas iš kairės / „Scanpix“/AP nuotr.

73-ejų Korėjos Darbininkų partijos centrinio komiteto sekretorius ir Jungtinio fronto departamento direktorius į avariją pateko antradienį 6.15 val. 

Pareigūnas buvo atsakinga už santykių su Pietų Korėja atkūrimą, paskutinį kartą su Seulo atstovais susitiko mėnesio pradžioje. 

Paskelbus apie jo žūtį, pasipylė įtarimai, kad tai - ne nelaimingas atsitikimas. Š.Korėjos diktatorius Kim Jong Unas dažnai susidoroja su aukšto rango pareigūnais, kurie jam neįtinka - prieš kelerius metus jis myriop pasiuntė net savo dėdę.

Wsj.com pažymi, kad Pchenjano pranešime Kim Yang Gonas yra giriamas, vadinamas tvirtu draugu, artimiausiu Kim Jong Uno bendražygiu. Diktatorius net pats asmeniškai vadovaus jo laidotuvių komitetui.

Visgi Šiaurės Korėjos eskpertas iš „Heritage Foundation“ Bruce'as Klingneris svarsto, kad Kim Yang Gonas galėjo būti nubaustas už šiemet žlugusias derybas su Pietų Korėja. Jos baigėsi nepasiekus jokio susitarimo dėl ateities veiksmų, kaip gerinti tarpusavio santykius.

Tačiau B.Klingneris visgi pažymi, kad valdžios pagyros Kim Yang Gonui tikriausiai rodo, kad mirtis buvo atsitiktinė, o ne planuota. „Tačiau net ir tokiu atveju kiti Šiaurės Korėjos elito atstovai dabar tikriausiai bus atsargesni sėsdami į savo automobilius“, - sako jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius