Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Azerbaidžano ir Armėnijos konfliktas bus sprendžiamas Vienoje

Armėnijos ir Azerbaidžano prezidentai susitiks Vienoje, kur aptars Kalnų Karabache po ilgo laiko įsiplieskusį konfliktą. Tai bus pirmasis Seržo Sargsiano ir Ilhamo Alijevo susitikimas nuo balandžio mėnesio, kai karinės provokacijos buvo tapusios realiais kariniais veiksmais, skelbia Laisvosios Europos Radijas.
Vladimiras Putinas ir Seržas Sargsianas
Vladimiras Putinas ir Seržas Sargsianas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Armėnijos ir Azerbaidžano lyderiai Austrijos sostinėje susitiks ir su JAV valstybės sekretoriumi Johnu Kerry bei Rusijos diplomatijos vadovu Sergejumi Lavrovu.

„Dabar svarbiausias derybininkų tikslas yra numalšinti įtampą prie fronto linijos“, – sakė Armėnijos politikos analitikas Hrantas Melikas-Šachnazarijanas. „Kol kas jokių susitarimų pasirašymas neatrodo įmanomas“, – pridūrė jis.

„Jei susitikimas Vienoje neduos laukiamų rezultatų, tai galima tikėtis, kad balandžio mėnesį prasidėję susirėmimai atsinaujins“, – teigė Azerbaidžano politologas Elchanas Šainoglu.

Prieš šį susitikimą susitiko Turkijos, Azerbaidžano bei Gruzijos gynybos ministrai, kurie tarėsi dėl bendrų karinių pratybų.

Aptardamas sekmadienio derybas Kabalos mieste, Azerbaidžano gynybos ministras Zakiras Gasanovas teigė, kad ministrai kalbėjosi apie galimybes stiprinti bendradarbiavimą ir derinti karinių pratybų veiksmus.

„Gruzija išreiškė norą rengti bendras pratybas 2017 metais“, – sakė Gruzijos gynybos ministrė Tina Chidašeli. „Pasiekėme sutarimą, tad rengsimės joms pavasarį“, – pažymėjo ministrė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius