-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Azov“ paviešintose nuotraukose – suluošintų, bet nepalaužtų Mariupolio gynėjų portretai

Du mėnesius Mariupolį nuo Rusijos armijos gynęs ir dabar paskutinėje miesto citadelėje, gamyklos „Azovstal“ komplekse, apsiaustas pulkas „Azov“ prašo padėti evakuoti sužeistus karius.
Sužeisti ir suluošinti Mariupolio gynėjai
Sužeisti ir suluošinti Mariupolio gynėjai / Pulko „Azov“ nuotr.

Praėjusią savaitę iš „Azovstal“ pavyko evakuoti kelis šimtus čia nuo rusų bombardavimų ir apšaudymų besislėpusių civilių gyventojų. Dar per šimtas civilių, pasak Mariupolio mero patarėjo Petro Andriuščenkos, likę gamyklos požemiuose.

Dabar „Azov“ kreipėsi į Jungtinių Tautų Organizaciją ir Raudonąjį Kryžių, prašydami padėti išgelbėti sunkiai sužeistus ir suluošintus miesto gynėjus, kuriems dabartinėmis sąlygomis neįmanoma suteikti tinkamos medicininės pagalbos.

Sužeisti ir suluošinti Mariupolio gynėjai
Sužeisti ir suluošinti Mariupolio gynėjai

„Visas civilizuotas pasaulis turi pamatyti sąlygas, kokiomis priversti gyventi sužeisti bei suluošinti Mariupolio gynėjai, ir imti veikti. Absoliučiai antisanitarinėmis sąlygomis, atviromis žaizdomis, perrištomis nesteriliais tvarsčių likučiais, be būtinų vaistų ir net maisto“, – kalbama kreipimesi.

Sužeisti ir suluošinti Mariupolio gynėjai
Sužeisti ir suluošinti Mariupolio gynėjai

Kartu su kreipimusi „Azov“ paviešino sužeistų karių, kuriems būtina tinkama medicininė pagalba, nuotraukas. Kai kurie iš jų suluošinti – jiems amputuotos rankos arba kojos, matyti gilūs sunkių sužeidimų randai. Nepaisant didelių fizinių kančių, karių veidai spindi vidine ramybe ir tvirtybe.

„Mes raginame JTO ir Raudonąjį Kryžių pademonstruoti savo humanizmą ir patvirtinti pagrindinius principus, ant kurių jūs buvote sukurti, išgelbstint sužeistus žmones, kurie jau nėra kombatantai.

Kariai, kuriuos jūs matote nuotraukose, ir dar šimtai kitų gamykloje „Azovstal“ buvo sunkiai sužeisti, savo sveikatos kaina gindami Ukrainą ir visą civilizuotą pasaulį. Ar Ukraina ir pasaulio bendruomenė nesugeba dabar apginti jų ir jais pasirūpinti? Mes reikalaujame neatidėliotinos sužeistų karių evakuacijos į Ukrainos kontroliuojamą teritoriją, kur jiems bus suteikta pagalba ir užtikrinta tinkama priežiūra“, – sakoma kreipimesi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius