-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Azov“ pulko įkūrėjas apie Ukrainos pilotų skrydžius į apsuptą „Azovstal“ gamyklą: „Tokių operacijų žmonijos istorijoje dar nėra buvę“

„Azov“ pulko įkūrėjas Andrijus Bileckis interviu portalui „Ukrainska Pravda“ papasakojo apie ypač sudėtingas operacijas, kurių metu drąsūs Ukrainos pilotai skraidė į Rusijos pajėgų apsuptą „Azovstal“ plieno gamyklą. Anot pašnekovo, tokių didvyriškų žygių nerodo nė filmuose, o žmonės, pasiryžę padėti Mariupolyje įstrigusiems šalies gynėjams, gerai suprato, kaip tai pavojinga.
„Azov“ pulko kovotojo nuotraukose užfiksuotos dienos „Azovstal“ gamykloje
„Azov“ pulko kovotojo nuotraukose užfiksuotos dienos „Azovstal“ gamykloje / Dmytro Kozackio nuotr.

„Azov“ įkūrėjas interviu metu pabrėžė nepaprastą sraigtasparnių įgulų, kurios apsuptyje atsidūrusiems kariams pristatė pagalbą, šaudmenis, įrangą ir kitus būtiniausius daiktus, didvyriškumą.

Pasak jo, iš viso buvo surengti 5 tokios pagalbos „Azovstal“ gynėjams perdavimo operacijos, iš kurių didžioji dalis, išskyrus dvi paskutines, buvo sėkmingos.

A.Bileckis pasidalijo keliais Rusijos antpuolių epizodais ir didvyriškomis Ukrainos gynėjų pastangomis bei pabrėžė, kad nieko panašaus nė filmuose nėra rodoma.

„Iš pradžių viskas buvo gerai, tačiau į pabaigą buvo aišku, kad priešas tobulėja, stebi ir supranta, kad sraigtasparniai prasiveržia į Mariupolį. Šiuose bandymuose pirmiausia reikėtų įžvelgti Ukrainos lakūnų didvyriškumą ir maksimalų profesionalumą“, – apie Ukrainos operacijas kalbėjo jis.

A.Bileckio teigimu, net filme „Juodojo vanago žūtis“ „amerikiečiams nebuvo leista patruliuojant priešo perimetro gynyboje įeiti daugiau nei šimtą kilometrų į giliai užmegztą oro gynybos sistemą.“

„Tokių operacijų žmonijos istorijoje dar nėra buvę“, – kalbėjo „Azov“ pulko įkūrėjas.

Pasak jo, specialiosios ukrainiečių operacijos buvo planuojamos ir vykdomos vadovaujant šalies gynybos ministerijos žvalgybos tarnybai.

Visas interviu originalo kalba:

VIDEO: „Azov“ pulko vadas apie Ukrainos pilotų skrydžius į apsuptą „Azovstal“ gamyklą: „Tokių operacijų žmonijos istorijoje dar nėra buvę“

Jis taip pat atkreipė dėmesį į medikų darbą: „Paskutinio skrydžio metu sraigtasparnyje buvo medikai. Buvo slaugytoja, anesteziologas, du chirurgai – iš viso penki medicinos darbuotojai. Tai žmonės iš Dnipro miesto. Manau, kad anksčiau ar vėliau galėsime ištarti jų vardus. Jie man yra tikri didvyriai.“

Pasak jo, skraidyti į Rusijos atakuojamą „Azovstal“ gamyklą buvo sunku, o tokią sudėtingą operaciją vykdę žmonės puikiai suprato, kad tikimybė žūti – labai didelė.

„Tačiau jie skrido, nes suprato, kad ten žūsta mūsų žmonės“, – sakė „Azov“ įkūrėjas.

Apie pirmojo sraigtasparnių eskadrono vado istoriją A.Bileckis sakė: „Galbūt po karo, o gal net karo metu, jis bus teatralizuotas. Tai filmo istorija. <...> Jis turi ką papasakoti. Jis gyvas ir sveikas“.

Apie tai, kad Mariupolio gynyba pereikalavo daugybės Ukrainos karių gyvybių, yra kalbėjęs ir šalies vadovas Volodymyras Zelenskis. Anot jo, tai buvo didvyriai, kurie nors ir suprato, kad į Rusijos pajėgų apsuptą ir nuolat atakuojamą „Azovstal“ gamyklą nuskristi ir nugabenti pagalbą ten įstrigusiems šalies gynėjams beveik neįmanoma, sutiko skristi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius