Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

B.Johnsonas traukiasi iš kovos dėl Jungtinės Karalystės premjero posto

Buvęs Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas nusprendė pasitraukti iš kovos dėl Konservatorių partijos lyderio ir šalies vyriausybės vadovo posto, praneša BBC.
Borisas Johnsonas
Borisas Johnsonas / „Scanpix“/AP nuotr.

Nors jis teigia sulaukęs didelės paramos partijos viduje ir raginimų vėl siekti posto, o taip pat esąs įsitikinęs turintis gerus šansus laimėti partijos lyderio rinkimuose ir sugrįžti vadovauti vyriausybei, tačiau manąs, kad dabar tam nėra tinkamas metas.

„Manau, kad esu puikiai pasirengęs užtikrinti konservatorių pergalę 2024 metais. Šįvakar galiu patvirtinti, kad įveikiau labai aukštą 102 nominacijų barjerą, ir jau rytoj galiu pateikti savo kandidatūrą“, – sekmadienį pareiškė B.Johnsonas, tačiau iš karto pareiškė, kad „visuotiniai rinkimai būtų dar vienas pražūtingas blaškymasis kaip tik tuo metu, kai vyriausybė turi sutelkti dėmesį į ekonominį spaudimą, su kuriuo susiduria šeimos visoje šalyje“

„Yra labai didelė tikimybė, kad man pavyks laimėti Konservatorių partijos rinkimus, ir penktadienį iš tiesų galėčiau grįžti į Dauningo gatvę. Tačiau per pastarąsias dienas, deja, priėjau prie išvados, kad tai paprasčiausiai nebūtų teisinga. Negalima veiksmingai valdyti, jei parlamente nėra vieningos partijos“, – konstatavo B.Johnsonas.

„Ir nors aš kreipiausi tiek į Rishi (Sunaką), tiek į Penny (Mordaunt), nes tikėjausi, kad mes galime susivienyti dėl nacionalinio intereso, deja, mums nepavyko rasti būdo, kaip tai padaryti. Todėl bijau, kad geriausia bus, jeigu nekelsiu savo kandidatūros ir įsipareigosiu remti tą, kurį lydės sėkmė. Aš tikiu, kad turiu daug ką pasiūlyti, bet bijau, kad tam tiesiog nėra tinkamas laikas“, – reziumavo politikas.

Iš kovos pasitraukus B.Johnsonui, naujojo lyderio rinkimų favoritu lieka buvęs Jungtinės Karalystės iždo partneris R.Sunakas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius