Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

B.Netanyahu: Izraeliui grasinančios šalys pačios atsidurs pavojuje

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu įspėjo Iraną, kad šalys, grasinančios žydų valstybei sunaikinimu, pačios atsidurs pavojuje, ketvirtadienį informuoja laikraštis „The Jerusalem Post“.
Benjaminas Netanyahu
Benjaminas Netanyahu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Irano aukščiausiojo lyderio ajatolos Ali Khamenei rasinimai priimti „galutinį sprendimą“ dėl Izraelio primena nacių „galutinio sprendimo“ planą dėl žydų tautos sunaikinimo“, – rašė B.Netanyahu trečiadienį socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtoje žinutėje.

„Jam derėtų žinoti, kad bet koks režimas, grasinantis sunaikinti Izraelį, susidurs su tokia pat grėsme“, – pridūrė premjeras.

Taip B.Netanyahu atsikirto A.Khamenei, kuris tviteryje parašė: „Palestina bus laisva. Tai galutinis sprendimas. Pasipriešinimas referendumo keliu.“

„Sionistų režimo likvidavimas nereiškia žydų sunaikinimo. Mes nesame nusiteikę prieš žydus. Tai reiškia primesto režimo panaikinimą, taip pat – kad palestiniečiai – musulmonai, krikščionys, žydai – išrenka savo vyriausybę, išvydami tokius banditus, kaip B.Netanyahu“, – pridūrė ajatola.

Savo ruožtu Izraelio žvalgybos reikalų ministras Eli Cohenas pareiškė, kad A.Khamenei „pagyrūniškumas“ skirtas nukreipti Irano žmonių dėmesį nuo šalies vidaus problemų.

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo tviteryje parašė, kad „Jungtinės Valstijos smerkia atgrasius ir neapykantos kupinus antisemitinius aukščiausiojo lyderio A.Khamenei pasisakymus“.

„Jiems ne vieta tviteryje ar kuriame nors kitame socialiniame tinkle. Žinome, kad niekšiški A.Khamenei pareiškimai neatspindi Irano tautai būdingos tolerancijos“, – rašė M.Pompeo.

Irano parlamentas kiek anksčiau šią savaitę priėmė teisės aktą, kurio tikslas – priešintis Izraelio politikai pasaulyje.

Sausio 28 dieną Baltieji rūmai pristatė Artimųjų Rytų taikos planą, kuriame numatyta sukurti visiškai demilitarizuotą palestiniečių valstybę, Jeruzalę paliekant nedaloma žydų valstybės sostine.

Taip pat numatoma išlaikyti status quo dėl Šventyklos kalno – vietos, kur įsikūręs Al Aksos mečetės kompleksas, kad ten galėtų ir toliau nevaržomai lankytis išpažįstantys bet kurią religiją.

Be to, planas numato Gazos Ruožą kontroliuojančios islamistų grupuotės „Hamas“ nuginklavimą.

Palestiniečiai atmetė šį planą, tvirtindami, kad jis yra palankus išskirtinai Izraeliui ir neužtikrina jiems net minimalių teisių. Šią iniciatyvą pasmerkė virtinė šalių, tarp jų Turkija ir Iranas, taip pat Arabų Lyga bei Islamo bendradarbiavimo organizacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius