Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

B.Netanyahu perspėja Iraną nemėginti Izraelio ryžto

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu šeštadienį perspėjo Iraną dėl jo ir jo „įgaliotinių“ Sirijoje agresijos bei pademonstravo Vokietijos Miuncheno mieste surengtos konferencijos dalyviams iraniečių bepilotės skraidyklės, kuri buvo numušta Izraelio oro erdvėje, detalę.
Benjaminas Netanyahu
Benjaminas Netanyahu perspėja Iraną nemėginti Izraelio ryžto / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Miuncheno Saugumo konferencijoje jis pareiškė turįs „žinutę Teherano tironams“ bei perspėjo „nemėginti Izraelio ryžto“.

Konferencijos dalyviams B.Netanyahu pademonstravo tamsiai žalios spalvos stačiakampį metalo gabalėlį, kuris, jo teigimu, yra „to iraniečių drono, arba to, kas iš jo liko, kai jį numušėme, detalė“.

Vasario 10-ąją Izraelis smogė dvylikai Sirijos ir Irano taikinių Sirijos teritorijos gilumoje. Tokių veiksmų buvo imtasi po to, kai vienas Izraelio naikintuvas sudužo Sirijos priešlėktuvinei gynybai atrėmus Izraelio aviacijos antskrydį, surengtą, anot žydų valstybės, dėl iraniečių bepilotės skraidyklės įsibrovimo į Izraelio oro erdvę.

Per tuos antskrydžius numušto Izraelio naikintuvo F16 pilotai liko gyvi. Vis dėlto pirmą kartą nuo 1982 metų Izraelis per kovos veiksmus neteko karo lėktuvo.

Be to, tai pirmas kartas nuo 2011-aisiais įsiplieskusio karo pradžios, kai Izraelis viešai pripažino puolęs iraniečių taikinius Sirijoje.

B.Netanyahu pavadino Irano užsienio reikalų ministrą Mohammadą Javadą Zarifą „gražiai kalbančiu Irano režimo ruporu“. Rodydamas tą bepilotės skraidyklės detalę Izraelio premjeras klausė Irano diplomatijos vadovo: „Pone Zarifai, ar atpažįstate tai? Turėtumėt, nes ta (detalė) – jūsų.“

„Nėra jokių abejonių, kad ponas Zarifas begėdiškai neigs Irano dalyvavimą Sirijos (kare), – pareiškė Izraelio ministras pirmininkas. – Jis iškalbingai meluoja.“

M.J.Zarifas turėtų pasakyti savo kalbą Miuncheno Saugumo konferencijoje vėliau sekmadienį.

Numuštą bepilotę skraidyklę ištyrę Izraelio kariuomenės ekspertai tvirtina, kad ji buvo amerikietiško drono, perimto Irane 2011-aisiais, kopija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius